2024. április 26., péntek

Megtartják a nyári rendezvényeket

A koronavírus-járvány ellenére Nagybecskereken egyelőre nem mondtak le a nyári szórakoztatórendezvények megtartásáról. Jelenleg tart a Banáti Mese művelődési rendezvénysorozat, közben folynak az előkészületek a Korzo Fest elnevezésű másik hagyományos nyári rendezvényre is. A tervek szerint ejtőernyős ugrással nyitják meg ezt az idei rendezvényt. A város főterén többek között bemutatkoznak a városban és a környéken alkotó kézimunkázók és a festők is.

Sörnapok Nagybecskereken (Kecskés István felvétele)

Sörnapok Nagybecskereken (Kecskés István felvétele)

Zoran Ljubotina, a becskereki Turisztikai Egyesület igazgatója megerősítette, hogy az idén sem mondanak le a hagyományos Sörnapokról, amelyet hagyományosan augusztus utolsó hetében tartanak. Az idén lesz immár 35 éve annak, hogy folyamatosan megtartják a rendezvényt, ezért a nehézségek ellenére sem szeretnék megszakítani ezt a hagyományt. A járványhelyzet miatt azonban ebben a pillanatban nem tudni pontosan, ezúttal hogyan szervezik meg, kik lesznek a fellépők és hány napig tart a rendezvény.

A korábbi Sörnapok egyébként 5-6 napig tartottak, és ilyenkor több százan érkeztek a városba. Hangulatfelvételünk tavaly készült.