2024. április 26., péntek
TÓTHFALU

Sikeres volt a focitábor

Tóthfaluban szombaton ért véget az a hatnapos focitábor, amelyen négy korosztályra osztva közel száz fiatal vett részt Vajdaság egész területéről, a tábornak volt egy határon túli résztvevője is, aki a magyarországi Kecskemétről érkezett. A jó hangulatú rendezvény utolsó napján már a mérkőzéseké volt a főszerep, az ifjú focisták ugyanis minden generációban lejátszottak egy-egy 2×12 perces meccset, amelyeken sok látványos megoldást, szép gólokat és remek védéseket láthattak a nézők. Zárásként a szervezők mind a 98 résztvevőnek érmet és oklevelet adtak át, majd kihirdették a korosztályok legjobbjait, illetve megválasztották a tábor legjobb játékosát, és külön elismerésben részesültek a focitábor női focistái is.

A tóthfalui focitábor díjazottjai, a legjobb játékos: Mészáros Gregorián (Törökbecse). A legjobb kapus: Luka Babalj (Újvidék). A korosztályok legjobbjai, 2005/2006: Luka Kostić (Szenthubert – Banatsko Veliko Selo). 2007/2008: Mateja Protić (Szenthubert). 2009/2010: Aleksa Đorović (Kúla), 2011/2012/2013: Dušan Bataković (Szabadka). Lányok: Anja Radosavljević, Kalina Ostojin, Helena Rodić.

Tóthfaluban július közepén kezdődik meg a felkészülés a következő idényre, a tervek szerint a Nyers István Akadémia a 2020/2021-es szezonban négy csapattal fog versenyezni a különböző korosztályos bajnokságokban.