2024. április 26., péntek
MAGYAR LABDARÚGÁS

Juhász győztes góllal vonult vissza

A Fehérvár legyőzte a Fradit, a 95-szörös válogatott védő 293. NB I.-es meccsén a 35. gólját szerezte

Nagyon nehéz úgy írni egy esemény utolsó, lehet, hogy mindent eldöntő fordulójáról, hogy lapzártánk idején még az előző körből játszanak mérkőzéseket, és talán minden okoskodás okafogyottá válik a hétvégére.

Ami biztos: a magyar OTP Bank Liga 2019/2020-as idényének bajnoka a Ferencváros lett, az ezüstérmet a Fehérvár szerezte meg, és a Kaposvár jövőre már csak az NB II.-ben szerepelhet. A bajnoki bronzéremért a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia csatázik, de a két 50 pontos csapat versenyében (két fordulóval a vége előtt) előbbi van jobb helyzetben. A magyar bajnoki kiírás sajátossága, hogy pontazonosságnál a több győzelem számít, azaz a kövesdieknek egyszerű a feladat: még kell két győzelem a biztos dobogóhoz.

Kedden az Újpest 2:1-re győzött a Zalaegerszeg ellen, így biztosította helyét az élvonalban. Amióta Predrag Rogan átvette az irányítást, csak egyszer kaptak ki a lilák (a Fraditól 1:0-ra), két döntetlen mellett háromszor győztek. A ZTE ellen a mindent eldöntő gólt a 94. percben Kire Risztevszki szerezte.

Valaki azt mondta nekem, hogy szerencsések vagyunk. De én azt hiszem, hogy nem így van. Olyan nincs, hogy szerencse, maximum nagyon kemény munka, a hit a csapatban. Erről beszéltem hosszasan a játékosaimmal, hogy hiszek bennük, hogy támogatom őket, és ez egyértelműen az ő győzelmük. Annyira lehetek jó edző, amennyire jó játékosok ők, és azt mondhatom, most én vagyok a legjobb tréner, mert most a legjobb csapatot láthattuk a pályán” – nyilatkozta a meccset követően Rogan edző.

Székesfehérváron rangadót vívtak, egy olyan meccset, ahol a presztízsen kívül más tét már nem volt. Főleg úgy, hogy a szezonbeli addigi két meccset a Fradi nyerte meg 2:1-re, illetve 1:0-ra. Szerhij Rebrov motivált csapatokat várt, nos, a meccs azért elmaradt a várt szinttől. Ugyanakkor a hazaiaknál Juhász Roland az utolsó bajnokijára készült, a 37. életévét július elsején betöltő 95-szörös válogatott védő ugyanis befejezi aktív pályafutását. És hogyan lehetne máshogy elbúcsúzni, mint egy győztes góllal? Nos, Juhász így tett, igaz, tizenegyesből, de megszerezte 293. NB I.-es mérkőzésén a 35. gólját.

Az volt a hab a tortán, hogy Roli szerezte a mérkőzés egyetlen gólját, a szurkolóknak is szép ajándékot adtunk a szezon végén. Megérdemelték, hiszen akkor is kitartottak mellettünk, amikor nem a mostanihoz hasonló meccset játszottunk korábban” – mondta Joan Carrillo, a Fehérvár edzője.

Rebrov szerint csapata az elmúlt négy mérkőzés terhelését nem tudta teljesen kiküszöbölni, noha igyekezett friss játékosoknak is lehetőséget biztosítani. „Számunkra a legfontosabb az volt, hogy komolyabb sérülés nélkül fejezzük be a meccset, hiszen azt szeretnénk, ha mindenki egészséges lenne a felkészülés kezdetére” – tette hozzá.

A 33. (utolsó) forduló programja

Június 27., szombat: ZTE–Fehérvár (15.15), Újpest–Kaposvár (17.30), Diósgyőr–Kisvárda (17.30), Debrecen–Paks (17.30), Ferencváros–Mezőkövesd (20.00), Puskás Akadémia–Honvéd (20.00).