2021. január 22., péntek
NBA

Jokić is elkapta a vírust

Nem Jokić az első szerb sztársportoló, aki elkapta a vírust…
Nem Jokić az első szerb sztársportoló, aki elkapta a vírust…

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő hét játékosnak, köztük Nikola Jokićnak, a Denver Nuggets centerének is pozitív lett a koronavírustesztje. Az amerikai sajtóhírekben csak a szerbet nevezték meg a hét játékos közül: a hazájában tartózkodó 25 éves Jokićról úgy tudják, hogy otthoni karanténban van. A további hat játékos közül kettő a Phoenix Sunsban szerepel, míg a fennmaradó négy a nyugati főcsoportban rájátszásra készülő egyik gárda tagja.
Jokić tíz nappal ezelőtt Belgrádban pályára lépett egy bemutató mérkőzésen, az ESPN szerint a múlt héten végzett tesztelés óta tünetmentes. Az All Star-játékosnak az eredeti tervek szerint ezen a héten kellene visszautaznia Denverbe, erre várhatóan egy héten belül meg is kapja az engedélyt. Azoknak a játékosoknak, akik elhagyták a csapatuknak otthont adó észak-amerikai várost, múlt hétfőn kellett jelentkezniük tesztelésre, Jokić engedéllyel nem érkezett meg, és tartózkodhat Zomborban.
Az NBA idénye július végén 22 csapattal, a már rájátszásba jutott vagy arra eséllyel pályázó csapatokkal folytatódik az orlandói Disney Worldben, ahol július 11-én nyitják meg az edzőtáborokat.

Obradović távozott a Fenertől

Hét év után távozott a Fenerbahçe kispadjáról Željko Obradović szerb sikeredző. A hírt a török csapat a hivatalos oldalán megjelentetett közleményben tudatta a nyilvánossággal. „Sajnos be kell jelentenünk, hogy az edzőnk nem folytatja munkáját a csapattal. Željko Obradović a csapat számos sikerének kovácsa volt, a Fenerbahçe legendája, akinek a döntését tiszteletben tartjuk. Az eredményeinek köszönhetően örökre a Fenerbahçe családjához fog tartozni” – áll a tájékoztatásban.

Obradović a 2013/14-es idénytől vezette a törököket. Legnagyobb sikere velük a 2017-es Euroliga-győzelem volt, emellett négy török bajnoki címet, valamint három-három kupát és szuperkupát nyert a csapattal. A 60 éves szakember azt is elárulta, hogy egy teljes szezonon keresztül semmilyen edzői munkát nem vállal. Aleksandar Raškovićnak, Obradović menedzserének Twitter-bejegyzése szerint ugyanakkor az edzői pályafutás biztosan folytatódni fog a pihenő után.