2024. április 26., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Ötös a Burnley-nek

Rosszul kezdődött, folytatódott és végződött a Burnley hétfő esti meccse a Manchester City ellen. A középmezőnyben tartózkodó csapat vezetőedzője, Sean Dyche a találkozó előtt élő tévéközvetítésben szólalt fel a többségi tulajdonos Mike Garlick ellen. A belviszály a pályán is megmutatkozott: a manchesteri gárda Phoden és Mahrez duplájával és David Silva góljával ötöt hintett a vendégeknek.

A City minden területet lezárt a Burnley előtt (Fotó: Beta/AP)

A City minden területet lezárt a Burnley előtt (Fotó: Beta/AP)

Spanyolországban a hétvége után már a 31. fordulót kezdték el a klubok. A Villarreal és a Sevilla őrült, hatalmas gólokkal teletűzdelt párharcot vívott, amelynek vége pontosztozkodás lett. Amilyen szórakoztató volt ez a csata, olyan unalmassá vált a gól nélküli döntetlennel záruló Leganés–Granada.

Olaszországban a járvány utáni első teljes fordulónak vágott neki a mezőny. Az éllovas Juventus Ronaldo és Dybala góljával 2:0-ra legyőzte a Bologna gárdáját, a Milan pedig mindig jókor volt jó helyen a kiesőjelölt Lecce otthonában, s 4:1-re diadalmaskodott.

Angol bajnokság, a 30. forduló: Manchester City–Burnley 5:0. Az élcsoport: Liverpool 83, Manchester City 63, Leicester 54 pont stb.

Spanyol bajnokság, a 31. forduló: Villarreal–Sevilla 2:2, Leganés–Granada 0:0. Az élcsoport: Real Madrid (–1) 65, Barcelona (–1) 65, Sevilla 53 pont stb.

Olasz bajnokság, a 27. forduló: Fiorentina–Brescia 1:1, Lecce–Milan 1:4, Bologna–Juventus 0:2. Az élcsoport: Juventus 66, Lazio (–1) 62, Inter (–1) 57 pont stb.