2024. április 26., péntek

A politikai stabilitás a jó munka előfeltétele

A Szerb Haladó Párt óbecsei szervezete sajtótájékoztatón értékelte a választási eredményeket

Történelmi győzelemnek nevezte az általános választási eredményeket a Szerb Haladó Párt óbecsei szervezetének elnöke, Vuk Radojević a párt tegnap megtartott sajtótájékoztatóján. Azt is hozzátette: eddig egyetlen szinten sem ért el senki ilyen sikert ebben az országban.

Dragan Tošić és Vuk Radojević (Fehér Rózsa felvétele)

Dragan Tošić és Vuk Radojević (Fehér Rózsa felvétele)

– Ez az eredmény kötelez bennünket, és mi még nagyobb feladatot vállalunk magunkra. Vannak terveink a következő négy évre, és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy jobb legyen az élet itt Óbecsén – jelentette ki Radojević.

Óbecse község területén vasárnap 53,6 százalékos volt a részvételi arány, valamivel több, mint négy évvel ezelőtt (52,85). A Szerb Haladó Párt a szavazatok 52,09 százalékával 20 képviselői helyet szerzett meg az eddigi 15 helyett.

– Ez azt jelenti, hogy jelentős mértékben megnőtt a támogatottságunk, s ez minden településre igaz, hiszen majdnem minden szavazóhelyen nyertünk. Óriási lehetőség ez a községnek, ugyanis a többpártrendszer bevezetése óta nem volt ilyen politikai stabilitás, mint most, ami fontos feltétele a komoly és folyamatos munkának – tette hozzá a párt első embere.

Bár minden szavazóhelyen emelkedett a szavazataik száma, a II. helyi közösségben és Péterrévén több helyen a Vajdasági Magyar Szövetség több szavazatot kapott a helyhatósági választásokon, mint az SZHP. Bár a haladók egyedül is „kormányozhatnának” Óbecsén, nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy koalícióra lépjenek más pártokkal. A polgármesterjelöltjük Dragan Tošić, Óbecse eddigi polgármestere lesz.

A helyhatósági választásokon a Vajdasági Magyar Szövetség 11 mandátumot szerzett, a Szerb Királyság Megújhodási Mozgalma és a Monarchista Front alkotta koalíciónak csupán két jelöltjét juttatták be a szavazók a helyi parlamentbe, a Szerbiai Szocialista Párt is két képviselővel, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga és a Vajdasági Párt alkotta Vajdasági Front pedig egy honatyával vehet majd részt a testület munkájában.