2024. április 26., péntek

Táncoljunk együtt!

Még lehet jelentkezni a Talentum gyermek- és ifjúsági néptánctáborba

A szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület immár nyolcadik alkalommal szervezi meg a Talentum gyermek- és ifjúsági néptánctábort, amelyre június 28-a és július 3-a között kerül sor a horgosi Túrú-tanyán.

– Néhány hely még kiadó. Eddig körülbelül 100-120 résztvevője lesz a tábornak az oktatókkal együtt. Kiváló táncoktatás lesz, délutánonként pedig kézműves foglalkozásokat is tartunk. Teljes programot szeretnénk nyújtani a résztvevőknek. Nagyon sok gyereknek ez a nyaralás is, mert itt a tánc mellett közösségépítés is folyik. Jó hangulata van az esti tábortüzeknek és a játékoknak is. Úgy gondoljuk, hogy a hagyományok és a néptánc megismerése mellett az is fontos, hogy a gyerekek jól érezzék magukat – nyilatkozta lapunknak Brezovszki Roland, a Talentum művészeti vezetője.

A tábor néptáncoktatói Magyarországról érkeznek, köztük Marosi Gerda és Józsa Tamás, a Népművészet Ifjú Mesterei, továbbá Árgyelán Kitti és Németh Antal. A kézművesek közül Lévay Zsófia nemezelő, Ökrös Csilla gyöngyfűző és Ózsvár Péter gölöncsér tart foglalkozásokat a résztvevőknek.

Bővebb információ a Talentum egyesület Facebook-oldalán, a roland.brezovszki@gmail.com e-mail-címen, valamint a +381 69 146 2042-es és a +381 69 225 46 33-as telefonszámokon kapható.