2024. április 26., péntek
VÁLASZTÁSOK 2020

Kiállni a szórványért

Sikeresek a Prosperitati Alapítvány szenttamási projektumai

Szenttamáson járt szombaton délután dr. Nagy Imre, a Prosperitati Alapítvány igazgatóbizottságának elnöke, valamint Juhász Bálint, az alapítvány ügyvezetője. A Vajdasági Magyar Szövetség helyhatósági listáján induló jelöltekkel ellátogattak néhány vállalkozóhoz, akik nyertek a Prosperitati Alapítvány pályázatain, és megtekintettek egy házat is, amelynek megvásárlásához ugyancsak támogatást nyújtott az alapítvány.

Dr. Nagy Imre, a Prosperitati igazgatóbizottságának elnöke kifejtette, a Prosperitati Alapítvány projektjei és sikeres gazdaságfejlesztési támogatásai is lebonthatók önkormányzati szintre, de ez összeségében egy összefogott tartományi képet mutat, aminek nagyon impozáns eredményei vannak, ugyanis csupán négy község van Vajdaságban, amely nem pályázott, az összes többi község jelen van a pályázási palettán.
– A projektek és a gazdaságfejlesztési támogatások Fehértemplomtól Bezdánig jelen vannak, és ez egy nagyon jelentős eredmény. A magyar állam, vagyis az anyaország és Vajdaság kormánya ezt jó és pozitív eredménynek tekint – szögezte le Nagy Imre.

Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője kifejtette, amennyiben az elvézgett munkára gondolunk, a VMSZ az elmúlt négy évben Vajdaságban annyi forrást mozgatott meg, mint az itteni magyar politika az elmúlt 100 évben soha, s ennek egy része Szenttamás községben történt.
− Százhatvan nyertes pályázatunk van, és mintegy 140 millió dinár támogatást hoztunk ide. Szenttamáson is jól hasznosultak ezek a támogatások. Nagyon szívszorító és lélekemelő is volt egyben egy olyan család otthonába látogatni, amely hosszú éveken keresztül albérletből albérletbe költözve találta meg a saját otthonát. Itt, Szenttamáson, a szórványban arról beszélgettünk, hogy kevesen vagyunk ugyan, de még mindig van legalább 2-3 ezer magyar, akiket érdemes összefogni, akik miatt ki kell állni, akiknek össze kell zárnia, és akiknek az érdekéért csak és kizárólag a Vajdasági Magyar Szövetség tud tenni, mint az egyetlen politikai erő, akire szavazni lehet június 21-én – mondta az alapítvány ügyvezetője.