2024. április 26., péntek
VÁLASZTÁSOK 2020

Példamutató közösség

Topolya községben tett körutat Pásztor István, a VMSZ elnöke

A pacséri műfüves labdarúgó pálya átadása és a termálfürdő megtekintése után Bácskossuthfalván, a Rekreációs Központban tartott sajtótájékoztatóval zárta hétfői 9 állomásos kampánykörútját Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és kísérete.

Pásztor István a VMSZ topolyai tagságának egy csoportjával (Ótos András felvétele)

Pásztor István a VMSZ topolyai tagságának egy csoportjával (Ótos András felvétele)

– A hétfői nap Topolyának lett szentelve, hiszen amikor Adán jártunk, akkor is a Topolyai Sport Club, vagyis a Labdarúgó Akadémia fejlesztését tekintettük meg. Köszönet illeti Zsemberi Jánost, a TSC elnökét, aki a vállalásával és a teljesítményével nem csak az itt élőknek, de a szélesebb nemzetpolitikának is jót tett. Ugyanakkor az adai, a bajsai, és a pacséri sportlétesítmények bárki számára, nemzeti hovatartozástól függetlenül elérhetőek lesznek, és megalapozhatják a gyerekeknek a sport mentén kialakuló nemesebb lelkületét, egészségesebb fejlődését – mondta egyebek mellett Pásztor István, aki méltatta a községi székhely-, és a falvak élni akarását, a súrlódásokat, nehézségeket félretevő, példamutató tettrekészségét. Pásztor István a folytatásban utalt arra, hogy az elmúlt években a topolyai községi önkormányzat gerincét alkotta a VMSZ, és a zavartalan fejlődés érdekében ennek a jövőben is így kell lennie.

– Topolyán az elmúlt 4 év azért volt felívelő irányvonalú, mert nagyon sok beruházás érkezett a községbe, hiszen a VMSZ érdekérvényesítő képességének köszönhetően 5,9 milliárd dinárt, vagy ha úgy tetszik 50 millió eurót sikerült ide irányítani. Ezzel megsokszoroztuk a topolyai négyéves költségvetés mértékét. Csak a Prosperitati Alapítványon keresztül a községbe 3,6 milliárd dinár érkezett, ebből három nagy jelentőségű fejlesztés valósult meg és két közepes léptékű. Összesen 93 vállalkozás működését támogatta, és 12 új vállalkozás beindításához járult hozzá az alapítvány. 48-an vásároltak házat a községben az alapítvány által, valamint 265 mezőgazdasági pályázat járt sikerrel, és négy idegenforgalmi fejlesztésre is lehetőség adódott – ismertette egyebek mellett Pásztor István, majd a választásokra utalva támogatásáról biztosította a VMSZ Topolya községbeli jelöltjeit, és arra biztatott valamennyi jelen levő polgárt, hogy járuljon az urnák elé július 21-én, és szavazzon a VMSZ-re.