2024. április 26., péntek

Đoković nem jutott döntőbe

Meglehetősen jó meccsekkel kezdődött meg szombaton Belgrádban az Adria-kupa jótékonysági tenisztorna. A rangos mezőnyben az első két fordulóban az osztrák Dominic Thiem és a német Alexander Zverev maradtak veretlenek, míg a két nagy meglepetés áldozatai Novak Đoković és Grigor Dimitrov. Novakot a zombori Filip Krajinović múlta felül, a bolgárt pedig a sérült Damir Džumhur helyett besorolt Nikola Milojević.

A tegnapi meccsek döntöttek arról, hogy ki jutott be a késő esti döntőbe. A világelsőnek kétjátszmás győzelem kellett, de nem jött be, és a 2:1-gyel Krajinovićot segítette döntőbe. Valószínű, hogy a zombori teniszező ellenfele Thiem volt.

A nőknél az újvidéki Dejana Radanović nyerte meg a selejtezőt, és ő játszhat majd a következő hétvégi fő tornán.

A hétvégén az is kiderült, hogy a montenegrói állomásra sajnos nem kerülhet sor, mert a szerb állampolgárok a koronavírus-járvány miatt továbbra sem léphetnek be az országba. „Hetek óta próbáljuk megszervezni ezt a különleges eseményt, de a kihívások leküzdhetetlennek bizonyultak. Nem utazhatunk Montenegróba. Reméltük, hogy ez megváltozik, de még mindig nem történt meg” – mondta a sorozat társszervezője, Đorđe Đoković.

A belgrádival egy időben Nizzában is erős bemutató torna volt műsoron, amelynek első napját az eső mosta el, így Sztefanosz Cicipasz, David Goffin, Matteo Berrettini és további hét jó képességű játékos csak vasárnap késő délután léphettek pályára. Ehhez a mezőnyhöz a jövő hétvégén Thiem is csatlakozik, Đoković és Dimitrov pedig Zadarban lépnek fel Marin Čilić és Borna Ćorić társaságában.

Eredmények, selejtező, döntő, férfiak: Džumhur–Milojević 0:6, 6:3, 6:2. Nők: Radanović–Ćurović 6:3, 6:1. Adria Tour, A csoport: Đoković–Troicki 4:1, 4:1, A. Zverev–Krajinović 0:4, 4:3, 4:3, Krajinović–Đoković 2:4, 4:2, 4:1, A. Zverev–Troicki 4:1, 4:1, Krajinović–Troicki 4:0, 4:3, Đoković–A. Zverev 4:0, 1:4, 4:2. B csoport: Dimitrov–Lajović 4:3, 3:4, 4:1, Thiem–Džumhur 2:0 – feladás, Milojević–Dimitrov 4:1, 4:3, Thiem–Lajović 1:4, 4:1, 4:3, Milojević–Lajović 4:3 – feladás.

PRÁGA. – Tipsport-kupa, nők: Strýcová–Vondroušová 6:3, 7:5, Ka. Plíšková–Siniaková 7:5, 6:3.