2024. április 26., péntek
VÁLASZTÁSOK 2020

A cél a győzelem

Bemutatták a VMSZ önkormányzati listáját Topolyán

Sajtótájékoztató keretében mutatkozott be tegnap a Vajdasági Magyar Szövetség az önkormányzati választásokra felállított, 35 személyt felsorakoztató topolyai listája. A jelölteket, az eddig elért eredményeket és a célokat Fremond Árpád köztársasági képviselő, a párt alelnöke, a községi szervezet elnöke, a lista jelöltje ismertette.

A topolyai helyhatósági választásokon a VMSZ listáján indulók (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A topolyai helyhatósági választásokon a VMSZ listáján indulók (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

– Számunkra fontos az, hogy el tudjunk számolni a négy évvel ezelőtti ígéreteinkkel és az évek alatt megvalósított tetteinkkel. Az elmúlt négyéves időszakban a VMSZ csapata a külső, vagyis a köztársasági, tartományi, EU-s támogatásokat is figyelembe véve csaknem 6 milliárd dináros forrást tudott megmozgatni Topolya községben, s ebből csak kizárólag a városba 3,5 milliárd dinár fejlesztési forrás érkezett. A Prosperitati Alapítvány közreműködésével további több mint 1 milliárd dináros támogatás érkezett hozzánk. A legnagyobb projektünk a fürdő lebontása és az újjáépítés megkezdése, ami összességében több mint 600 millió dináros tétel. Továbbra is prioritásunk a Krivaja folyó szennyezésének megállítása, a tisztítóberendezés kiépítése, ami 500 millió dinárt érő projektum. A jövőben az önkormányzat nagy feladata lesz, hogy hatásos tárgyalásokat folytasson a legnagyobb szennyezőnek számító magáncégekkel. Elkészült a hotel tetőszerkezete, a munkálatokra 24 millió dinárt költöttünk, és már készek a további tervek, melyek szerint magyarországi segítséggel 340 millió dinár értékben funkcionálissá tesszük az épületet a közösség szolgálatában. Történtek fejlesztések az egészségházakban, az óvodákban, az iskolákban, és a diákotthon is elkészült 75 millió dinár értékben – ismertette Fremond. Kiemelte azt is, hogy Topolya jövőbeni céljaihoz tartozik egy sportcsarnok felépítése tartományi támogatással, a megromlott állapotú Sarlós Boldogasszony-templom tornyának renoválása, valamint az idegenforgalom fejlesztése mellett a polgárok életminőségének javítása, vagyis egy ivóvízkezelő rendszer kiépítését veszik célba a község falvaiban is.

– Bácskossuthfalván felújítottuk a Kossuth parkot, és a Rekreációs Központ fejlesztése van tervben, Pacséron a termálfürdőre összpontosítunk, illetve sikerült megvásárolni a színház épületét, amit fel kell újítani. Bajsán a nyáron üzembe helyezzük a fürdőmedencét, és az előttünk álló időszakban a Zákó-kastély felújítására fektetünk energiát. Gunarason az iskolát és a tornatermet fejlesztettük, és egy civil központ létrehozásán munkálkodunk. Zentagunarason tájházat fejlesztünk, és ott is sikerült megvásárolni a színházat. A falubeliek nagy terve egy gyermek- és ifjúsági szabadidőközpontnak a létrehozása. Pobedán, Kavillón, Brazíliában, illetve Bogarason játszótereket és utakat szeretnénk felújítani és kiépíteni, parkosítani – mondta Fremond, aki bízik abban, hogy az eddig elért eredmények alapján a választók felhatalmazzák a VMSZ-t a következő négy évre is a község vezetésére, majd arra kért minden arra jogosult polgárt, hogy június 21-én menjenek el szavazni, és mindhárom szavazócédulán karikázza be a 4-es sorszámot.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a lista fiatalokból áll, a jelöltek átlagéletkora 40 év. Tomik Nimród, a VMSZ topolyai elnöke, listavezetője hangsúlyozta, hogy 2020-ban jött el az a pillanat, hogy több párt is a közösség érdekében a VMSZ listáján szerepeltesse a jelöltjeit, így egyéni módon a Vajdasági Szociáldemokrata Ligával, illetve a Vajdasági Magyar Demokrata Párttal közösen indulnak a helyhatósági voksoláson. A listán másodikként Kislinder Gábor, jelenlegi községi elnök szerepel, harmadikként pedig Szatmári Adrián, aki a községben zajló nagy projekteket és fejlesztéseket koordinálta.