2024. április 26., péntek
ZOMBOR

Digitalizálják az oktatási rendszert

Az elmúlt napokban Zomborba látogatott Maja Gojković, a szerb képviselőház elnök asszonya, Mladen Šarčević oktatási miniszter és Zorana Mihajlović kormányalelnök.

Šarčević Dušanka Golubović polgármester asszony kíséretében felkereste a Pedagógiai Fakultást, a Veljko Petrović Gimnáziumot, valamint értekezletet tartott az általános és középiskolák igazgatói aktívájával. Az összejövetelen kiemelte, hogy a zombori iskolák kiválóan reagáltak a koronavírus-fertőzés miatt előállt váratlan helyzetre. Bejelentette az oktatásügy reformjának folytatását, köztük az egy váltásban történő oktatást.

A Pedagógiai Fakultáson Željko Vučković dékánnal és munkatársaival az oktatási rendszer digitalizálásáról tárgyalt a miniszter, valamint a leendő tanítók és szakkáderek szakosításáról. A dékán jelezte, hogy a kar már számottevő tapasztalattal rendelkezik a digitalizálás terén, és kész részt vállalni a szerbiai oktatási rendszer digitalizálásában.

Mladen Šarčević oktatási miniszter a gimnáziumban tett látogatása után közölte, hogy ez a középiskola remekül helyt áll a reformfolyamatban, a tehetséggondozásban a társadalomtudományok, a történelem és a földrajz terén. Hozzáfűzte, hogy gondolkodnak az audiovizuális és színpadi szakirány bevezetésén is.

Maja Gojković, a szerb képviselőház elnök asszonya Zomborban a polgármester asszonnyal és Nemanja Sarać művelődéssel és oktatásüggyel megbízott tanácsnokkal folytatott eszmecserét, majd közösen megtekintették a Nők Milan Konjović művészetében című tematikus kiállítást.

Zorana Mihajlović kormányalelnök, építészeti, közlekedési és infrastrukturális miniszter tegnap a fölújított Zombor–Béreg-útszakaszt tekintette meg Zomborban tett látogatásán.

Dušanka Golubović polgármester asszony kiemelte, hogy a 15 kilométeres útszakasz fölújítása során elsősorban a közút teherbírását növelték, ami előfeltétele a béregi határátkelő teherforgalom előtti megnyitásának.