2024. április 26., péntek

Összefogtak a topolyai fiatalok

A Topik és a Rákóczi Szövetség közös munkaakciója a tóparton

A Topolyai Ifjúsági Klub, más néven a Topik és a Rákóczi Szövetség közös munkaakciót szervezett a tóparton pénteken délután. A fiatalok a strandrészt, illetve a sétányt csinosítgatták, ültették be virágokkal. Kurfis Daniella, a Topik alelnöke örömének adott hangot, hogy megmozdult az ifjúság, és valamit tenni tudtak a környezetük szebbé, jobbá tételéért.

– Narancssárga mulcsot, virágokat, és díszköveket vásároltunk, és helyeztünk le, illetve feltakarítottuk azt a részt, ahol arra szükség volt, felújítottuk a rózsakertet. A Topik első megmozdulását szerencsére nem húzta keresztül az időjárás, és be tudtuk fejezni az elképzelésünket. A munkaakció alkalmával nem csak topolyaiak voltak jelen, több községbeli faluból is társultak hozzánk ifjak, illetve a Rákóczi Szövetség tagságával közösen valósítottuk meg a terveinket – mondta Kurfis Daniella.

– A Topik decemberben alakult meg azzal az elsődleges céllal, hogy összefogjuk, megmozgassuk a község ifjúságát. Sajnos az első nagy tervünket, egy nagyobb hangvételű találkozót a járványhelyzet és a rendkívüli állapot. Ezért is már nagyon vártuk, hogy meg tudjunk mozdulni valamilyen jó cél érdekében. Az sem volt mellékes, hogy az elképzeléseinkre szánt anyagi eszközök méltó helyre kerüljenek. Továbbá valamennyi topolyai, a tópartra érkező turista érdekét is szolgálja, hogy a strandrész még szebb képet mutat – nyilatkozta az ifjúsági klub alelnöke, aki elárulta a szervezet azon nem titkolt szándékát, hogy valamennyi községbeli településen működjön egy-egy, az ifjúságot tömörítő társcsoportosulás.

– A közeljövőben hat községbeli faluban tervezünk még ehhez hasonló megmozdulást. Közös, községen belüli összefogásban gondolkodunk, hogy egyesített erővel hangsúlyt kapjon a magyar ajkú fiatalság is a saját életközösségének érdekében. Nem mellékes szempont az ifjak szélesebb körben történő kapcsolatainak a kiépítése sem, és persze a környezetünk, az életterünk megtisztítását, a természet rendbe tételét célzó megmozdulások. Gunarason már sikerrel működik az Univerzum Ifjúsági Klub, Zentagunarason is szervezkednek a fiatalok, mint ahogy a többi faluból is jó híreket hallani e téren – zárta szavait Kurfis Daniella.