2024. április 26., péntek
ÓBECSE

Nincs koronavírus-fertőzött a községben

Az óbecsei Egészségház COVID-rendelőjének a megnyitása óta eddig 295 személyt teszteltek, és mindenki negatív volt – jelentette ki dr. Kosana Nešić igazgatónő.

Az óbecsei Egészségházban egyetlen koronavírusos beteget sem jegyeztek (Fehér Rózsa felvétele)

Az óbecsei Egészségházban egyetlen koronavírusos beteget sem jegyeztek (Fehér Rózsa felvétele)

A járvány kezdetén az Egészségház három dolgozója vonult önkéntes karanténba, miután külföldről hazatért. Tesztjük eredménye negatív lett, ezért visszatérhettek a munkahelyükre.

Szerológiai vizsgálaton hétfőn esett át a személyzet, de PCR-tesztet eddig nem végeztek az óbecsei egészségügyiseken, mivel egyiküknek sem voltak tünetei.

Egy Újvidéken élő orvost az Újvidéki Vásár csarnokában kialakított ideiglenes kórházba irányítottak át Óbecséről. Őt az ideiglenes kórház bezárása után a szabályoknak megfelelően 14 nap eltéréssel kétszer fogják tesztelni. Ha mindkét PCR-teszt negatív lesz, visszatérhet óbecsei munkahelyére.

Az Egészségügyi Minisztérium honlapján nyolc fertőzöttet tartanak nyilván óbecseiként, de az igazgatónő tájékoztatása szerint ezeket a betegeket nem Óbecsén regisztrálták, azaz nagy valószínűséggel máshol élő, de óbecsei lakcímmel rendelkező személyekről van szó.

Azok, akik saját kérésükre szeretnének átesni PCR-tesztelésen, ezt az óbecsei Egészségházban megtehetik. Ehhez be kell mutatniuk a www.rfzo.rs honlapon feltüntetett számlaszámra befizetett összeg utalványát, majd egyeztetniük a Call center 011/362-00-00-ás telefonszámán. A tesztelés 6000 dinárba kerül. A teszteléssel kapcsolatosan az Egészségházban kapható felvilágosítás.