2024. április 26., péntek

Változás a 100 eurós támogatásról szóló törvényben

A kormány által kifizetendő egyösszegű, 100 euró értékű támogatásra mindenki jogosult lesz, akinek a jelentkezési határidőig, vagyis június 5-ig meglesz az érvényes személyi igazolványa.

A Pénzügyminisztérium tájékoztatása szerint meghozták azt a törvénykiegészítést, amely szerint azok a polgárok is bejelentkezhetnek a támogatásért, akik április 24-e, vagyis az ideiglenes jegyzék megalkotásáról szóló rendelet után váltották ki új személyi igazolványukat.

Siniša Mali pénzügyminiszter kijelentette, a módosítás célja, hogy minden szerbiai állampolgár megkaphassa a támogatást, aki szeretné. Erre mindenkinek lehetősége lesz, akinek a június 5-ei határidőig lesz érvényes személyi igazolványa. – Azoknak a polgároknak a felvetéseire választoltunk a törvénykiegészítéssel, akik az elmúlt napokban kerestek meg minket azzal, hogy április 24-én nem volt érvényes dokumentumuk, mert csak utána szerezték be – fogalmazott.

Mali szerint ezzel a lehetőséggel azok is igényelhetik a 100 eurós segélyt, akik az elkövetkező 7 nap során kapják kézhez új személyi igazolványukat. A támogatás igénylésekor a rendszer elismeri majd, hogy rendelkeznek ezzel a szükséges dokumentummal. – Azoknak, akiknek még mindig nincs meg az igazolványuk, rendelkezésükre áll a következő 7 nap, hogy kivegyék. Természetesen a többi követelménynek is meg kell felelni, vagyis nagykorúnak kell lenni, és rendelkezni kell érvényes szerbiai lakcímmel – mondta a pénzügyminiszter.

Mali megerősítette, hogy minden igénylő meg fogja kapni a pénzt, de rámutatott, a kifizetés nem az igénylés dátumától függ, az államkincstár minden nap meghatározott bankoknak és meghatározott mennyiségű forrást utal ki, és naponta félmillió polgár felé történik meg a kifizetés.