2024. április 26., péntek
VÁLASZTÁSOK 2020

Egyéni munkával a közös célokért

Kiss Nándor a megalapozott és egységes álláspont fontosságát hangsúlyozza

Hogy a VMSZ a fiatalokra is épít, abból is látszik, hogy a köztársasági parlamenti választásokra leadott listáján fiatalok is szerepelnek. Az adai Kiss Nándort tavaly választották meg a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnökévé, de már korábban is vállalt közösségi feladatokat, ugyanis fontosnak tartotta az egyéni munka befektetését a közös célok elérésében. A 26 éves fiatalember, mivel mindenképp itthon tervezte a jövőjét, egyetemi tanulmányait is itt végezte el, és 2017-ben mester közagazdász diplomát szerzett. Jelenleg Szabadkán a Magyar Nemzeti Tanács munkatársa. A VMSZ köztársasági parlamenti listáján Kiss Nándor a kilencedik helyen szerepel.

Parlamenti képviselőként milyen célokat tűznél ki magad elé, mit hoznál a közösségednek?

– Mindenféleképpen szeretném folytatni azt jó munkát, amit a VMSZ elkezdett. Az eddigiekben minden fontos területen képviseltettük a magyarság érdekeit, és ezeket a lehetőségeket szélesíteni kell. Főként a fiatalság képviseletében tudnám magam elképzelni, hiszen most, a járványt követően a gazdasági nehézségeket leginkább a fiatalok érzik meg, akik kevés tapasztalattal és anyagiakkal rendelkeznek, ezért ezeknek a negatív hatásoknak az enyhítése lenne a legfontosabb feladat. Ezután pedig azoknak a lehetőségeknek a megteremtése lesz a cél, amelyek a fejlődést és a magasabb életszínvonal elérését eredményezik. Bízom benne, hogy a választópolgárok támogatásának jóvoltából nemcsak parlamenti párt maradunk, hanem június 21-e után köztársasági szinten önálló frakcióval fogunk rendelkezni.

Miért tartod fontosnak a köztársasági szintű érdekképviseletet?

– Nagyon fontos az, hogy mi mint nemzeti kisebbség jelen legyünk az ország képviselőházában, hiszen ha nem hallattatjuk a hangunkat, senki sem fog foglalkozni a mi problémáinkkal. Az is lényeges, hogy jelen legyünk a döntéshozatalban, aktív szerepet vállaljunk, és ne csak passzív megfigyelők legyünk. Ezért hiszem azt, hogy számunkra hatványozottan fontos, hogy erős, megalapozott megalapozott és egységes álláspontot képviseljünk, hiszen csak így tudunk számottevő változásokat kiharcolni. Amennyiben a választópolgárok megtisztelnek bennünket bizalmukkal és engedik, hogy folytassuk a munkát, akkor a programunkban szereplő pontokat meg is tudjuk valósítani.

Hogyan ösztönöznéd a fiatalokat a közéleti szerepvállalásra?

– Szerintem az ösztönző mindig az marad, hogy nekünk kell kiállnunk saját érdekeinkért, mert más nem fogja megtenni. A legfontosabb dolog, aminek minden fiatal birtokában van, az a tudás és a tanulási vágy. Ha ezek megvannak, mindenképp számíthatnak a támogatásra a közösségi szerepvállalásban. Emellett fontos kiemelnem, hogy az utóbbi időben a kulturális és civil életen kívül a politikában is egyre nagyobb hangsúlyt kapott a fiatalok bevonzása és helyzetbe hozása, amit így 26 évesen nagyon pozitívan élek meg. Ez egy hatalmas lehetőség számunkra, amivel élnünk kell! Így ugyanis teret kapunk ahhoz, hogy elképzeléseinket és terveinket véghez vigyünk. Emiatt is bátorítok mindenen nagykorúvá vált és ambiciózus fiatalt, vegye ki részét munkából, informálódjon és tegyen saját közössége megmaradásáért, mert ennek ez az előfeltétele. Remélem, az elkövetkezőkben folytatódik a közösségépítésben ez a lendület, és aki szeretne segíteni, azt mindig szívesen látják és hagyják érvényesülni. Kiemelném, hogy ne csak az online térben legyünk aktívak, vagy elzárkózva töltsük mindennapjainkat, támogassuk akárcsak a jelenlétünkkel a közösségeink rendezvényeit, járjunk el megemlékezésekre, és mindenki megtudhatja, milyen jó érzés itthon otthon lenni.