2024. április 26., péntek

A németek tanulnának a járványból

A már többször szóba kerülő fizetési sapka bevezetéséről beszélt Fritz Keller, a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) elnöke. A vezető a szövetség videokonferenciáján elmondta, le kell vonni a tanulságokat a járványhelyzetből. „Nagyobb pénzügyi ellenőrzésre és fizetési sapkára van szükség. A profi labdarúgást vissza kell vinnünk az egyszerű emberek mindennapi világába. Tanulnunk kell a hibáinkból, ez a válság jó alkalom arra, hogy újjáépítsük a labdarúgást” – vélekedett Keller.

Ezzel egy időben a szövetség pénzügyi szektorából az a hír látott napvilágot, miszerint a legrosszabb forgatókönyv esetén 77 millió eurós kárja keletkezhet a ligának.

Serie A június közepétől

Két dátumot, június 13-át vagy 20-át jelölte meg az olasz labdarúgó első osztály újraindításának lehetséges időpontjaként Vincenzo Spadafora olasz sportminiszter, aki azt is elárulta, a végső döntést a holnapi ülésen hozzák meg. „Két lehetséges forgatókönyvvel dolgozunk. A biztonsági előírások nagyon hasonlóak lesznek ahhoz, amit már az edzéseken is kötelezővé tettünk a csapatoknak” – fogalmazott a politikus. Olaszország a járvány által leginkább sújtott európai országok közé tartozik 230 ezer fertőzéssel és több mint 32 ezer halottal. A Serie A-t a címvédő, 63 pontos Juventus vezette a Lazio (62) előtt. A ligából 12 forduló van hátra.

Montenegróban nem félnek

Duško Marković montenegrói miniszterelnök bejelentése szerint a hétvégén nézőkkel folytatódhat a helyi bajnokság. A kormányfő rámutatott, az egészségügyi szempontokat is figyelembe veszik, de a stadionok nem lesznek üresek. Meghatározott számú szurkoló mehet ki a meccsekre, természetesen kötelező lesz betartani az egészségügyi biztonsági intézkedéseket – fogalmazott. Az I. ligát 13 körrel a vége előtt az 54 pontos Budućnost vezeti a 43 pontos Sutjeska előtt.

Brazil kapitány halála

Hatvanhárom éves korában elhunyt Oswaldo Alvarez, a brazil női válogatott korábbi szövetségi kapitánya. A szakember halálát májrák okozta. A tréner a legutóbbi két világbajnokságon irányította hazája nemzeti csapatát, de 2015-ben és 2019-ben is a nyolcaddöntőben búcsúzott az együttessel, utóbbi kudarcot követően pedig menesztették. Emellett 2014-ben és négy évvel később is megnyerte a Copa Americát, valamint a 2015-ös Pánamerikai Játékokon is aranyérmet szerzett a csapattal, a riói olimpián házigazdaként pedig a 4. helyen végzett az együttessel.

Ibro lesérült

Edzésen szenvedett sérülést Zlatan Ibrahimović, az AC Milan svéd játékosa. Az olasz sajtóban a Gazzetta dello Sport és Sky Sport Italia honlapja is beszámolt arról, hogy a 38 éves csatár a hétfői edzés végéhez közeledve szenvedett vádlisérülést, amelyet a klub egyelőre nem kommentált.

Ibrahimović a járvány olaszországi kitörését követően Svédországba utazott, edzéseit a résztulajdonában álló Hammarbynál kezdte meg. Olaszországba a hónap elején tért vissza, de mielőtt csatlakozott volna csapatához, házi karantén várt rá. A támadó januárban, fél évre írt alá a Milanhoz, amely a tabellán 36 ponttal a 7. helyen áll. A Milan játékosai múlt héten álltak újra edzésbe.