2024. április 26., péntek

Džumhur nyert Belgrádban

Négy teniszező részvételével Belgrádban jótékonysági célú mini tenisztornát tartottak, s ezt a bosnyák Damir Džumhur nyerte meg, Filip Krajinović, Marko Miladinović és Györe László előtt. Eredmények: Krajinović–Györe 4:3, 0:4, 4:1, Džumhur–Miladinović 4:2, 4:0, a 3. helyért: Miladinović–Györe 0:4, 4:1, 4:1, döntő: Džumhur–Krajinović 4:3, 4:3.

Novak Đoković Belgrádba érkezett, és bejelentette, hogy június 13-a és július 5-e között Adria tour néven balkáni bemutató sorozatot szervez, belgrádi, zadari, montenegrói és banjalukai meccsekkel. Novak szerint egyelőre biztos, hogy rajta kívül fellép Dominic Thiem és Grigor Dimitrov, a sorozat pedig Szarajevóban Đoković és Džumhur meccsével ér véget.

Június 15-én rajtol, és másfél hónapon át tart a belgrádi, revü jellegű tenisztorna, amelyet Janko Tipsarević szervez. Mindkét mezőnyben 40 teniszező részvételére lehet számítani, a versenynek nagyobbára kelet-európai jellege lesz, és az idény folytatása előtti előkészületeket is szolgálja.

Tipsarević szerint az első két héten a férfiak vetélkednek, és 16-an jutnak a zárószakaszba, majd a következő két héten, ugyanebben a rendszerben a női meccseket tartják meg, ezt pedig immár mindkét nem számára a kéthetes playoff követi. A tavaly visszavonult Tipsarević a hazaiak közül Lajovićot, Troickit, Jorovićot és Danilovićot harangozta be, a férfimezőnyből még Čilić, Ćorić, Berankis, Baszilasvili és Džumhur, a nőknél pedig Jana Fett, Tamara Zidanšek és Danka Kovinić nevét árulta el. A szervezők biztosítják az egészségvédelem szempontjából is megfelelő játékkörülményeket, az elszállásolást és ellátást, a szponzorok pedig szerény díjalapot is felajánlanak.

Budapesten magyar teniszezők játszottak – az ukrán Szerhij Sztahovszkij volt a vendég – vegyes csapatokban, a döntőbe pedig a Fucsovics, Stollár és a Marozsán, Jani összetételű csapatok jutottak. Az ismertebbek közül játszott Balázs Attila, Bondár Anna és Gálfi Dalma is.

Miamiban erős összetételű női bemutató kezdődött. Eredmények: Anisimova–Tomljanović 2:4, 4:1, 4:2, Riske–Collins 4:1, 1:4, 4:1, Riske–Anisimova 0:4, 4:0, 4:3, Collins–Anisimova 4:1, 4:2, Tomljanović–Riske 4:3, 4:1.