2024. április 26., péntek

Pénteken zárul a távoktatás

Fontos dátumok az oktatásban – Módosították a vajdasági iskolai naptárt

Módosították a Vajdaságra vonatkozó iskolai naptárt. Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár döntése alapján közzétették A Vajdaság Autonóm Tartomány oktatási-nevelési intézményei számára az iskolanaptár változásairól szóló szabályzatot. Eszerint a távoktatás minden diák számára május 29-én ér véget.

– Június 1-je és 16-a között az általános iskolák különórákat szervezhetnek azoknak a diákoknak, akik nem tudtak megfelelőképpen részt venni a távoktatásban, hiányosan sajátították el a tananyagot, vagy javítani szeretnék az év végi lezárt osztályzatot.

– A nyolcadikosok számára június 5-én ér véget a tanítás, a többi általános iskolásnak pedig június 16-án.

– A végzősök június 2-án írják a próbazáróvizsgát matematikából.

– Az anyanyelvi és a kombinált tesztet otthon fogják megoldani (június 1-jén vehetik át ezeket az iskolában, és másnap, 2-án kell átadniuk a kitöltött teszteket).

– A kisérettségi-felkészítő órákat június 3-a és 15-e között kell megtartani.

– A felső tagozatosok (a végzősökön kívül) június második hetében javíthatják ki a lezárt osztályzataikat.

– A kisérettségi vizsgát június 17-én, 18-án és 19-én tartják. Az eredményeket június 23-áig fogják közzétenni.

 Tehetséggondozók

– Azokban a tehetséggondozó középiskolákban, amelyekben idegen nyelven folyik az oktatás, június 8-án és 9-én 10 órától lesz a felvételi vizsga.

– A balettiskolákban június 7-e és 9-e között tartják meg a felvételi vizsgát, amely mindhárom napon 10 órakor kezdődik.

–  Számítástechnikából és matematikából a tehetséggondozó gimnáziumokban június 10-én 10 és 12 óra között lehet felvételizni, fizikából pedig 14 és 16 óra között.

– Ugyanezen a napon 12 órakor felvételizhetnek azok a tanulók, akik színpadi- és audiovizuális művészeteket szeretnének tanulni.

– A történelem és földrajz szakokra jelentkező nyolcadikosok június 11-én tehetik próbára tudásukat. Történelemből 10 és 12 óra között, földrajzból pedig 14 és 16 között felvételizhetnek.

– A végzősök június 12-én tehetnek felvételi vizsgát biológiából és kémiából. Először biológiából mérik fel a tudásukat 10 és 12 óra között, majd 14 és 16 óra között a kémia lesz soron.

–  A nyelvi gimnáziumokban június 12-én és 13-án 10 órától lesz a felvételi vizsga.

– A zeneiskolákba jelentkező diákok június 12-e és 14-e között felvételizhetnek, mindhárom napon reggel 8 órától. A képzőművészeti középiskolákban ugyancsak ebben az időpontban lehet majd felvételi vizsgát tenni.

– Az előzetes rangsort június 16-áig teszik közzé. Ezen a napon 10 és 16 óra között fellebbezhetnek a tanulók a felvételi eredményével kapcsolatban.

– A matematikai, a nyelvi, az informatikai, a biológiai és kémiai, a fizikai szakokra jelentkezők végleges rangsorát június 17-éig teszik közzé. Ugyanezen a napon születik eredmény azokban az intézményekben is, amelyekben idegen nyelven folyik az oktatás.

  A középiskolai aktivitások órarendje

– A végzős középiskolások június 1-je és 3-a között javíthatják az év végi osztályzataikat.

– Az érettségi vizsgát június 4-e és 6-a között tartják meg.

– A többi középiskolás június 8-án javíthatja ki az év végi osztályzatait.

– A végzősök június 24-étől jelentkezhetnek a felsőoktatási intézmények alapképzéseire