2024. április 26., péntek
ADA KÖZSÉG

Útavató a II. helyi közösségben

Ada község önkormányzata az adai II. és a moholi helyi közösséggel karöltve 8,5 millió dinárt fordított az utcák és utcaszakaszok újraaszfaltozására Adán és Moholon. Ennek köszönhetően a közelmúltban felújították az úttestet a Marko Miljanov, az Isztria és a Franjo Rozman utcában, valamint Moholon megújult a Makszim Gorkij és a Petar Drapšin utca egy-egy szakasza. Adán pénteken útavatót tartottak a Marko Miljanov utcában, ahol Bilicki Zoltán polgármester, Zoran Dragin polgármester-helyettes, Búcsú Attila, a községi képviselő-testület elnöke és Varga Elfride, a II. helyi közösség titkára a lakosok jelenlétében ünnepélyesen átadta az újraaszfaltozott útszakaszt.

Útavató a Marko Miljanov utcában (Csincsik Zsolt felvétele)

Útavató a Marko Miljanov utcában (Csincsik Zsolt felvétele)

– A II. helyi közösség és a helyi önkormányzat minden évben közösen újraaszfaltoz utcákat és utcaszakaszokat, valamint járdaszakaszokat a katolikus temetőben. Ebben az évben a Marko Miljanov és az Isztria utca, valamint a József Attila utca egy rövid szakaszának újraaszfaltozását végeztük el. A II. helyi közösség az idén 4,5 millió dinárt szánt az utcaaszfaltozásra, ami valószínű, hogy őszre folytatódik, mert most készül a többi tervdokumentáció – nyilatkozta Varga Elfride.

– Az utcák újraaszfaltozását, a szennycsatorna és a járda építését a helyi járulékból finanszírozzuk. Az idén a helyi járulék programja lejár. Június 21-én a köztársasági, a tartományi és a helyhatósági választás mellett a helyi járulék bevezetéséről is szavazást tartunk. Kérem a lakosságot, hogy szavazzák meg a helyi járulékot, hogy továbbra is fejleszthessók és végrehajthassuk a beruházásokat a helyi közösségekben, köztük a II. helyi közösségben is – tette hozzá Varga Elfride.