2024. április 26., péntek

Aszfaltoznak Tiszakálmánfalván

Miloš Vučević polgármester meglátogatta a Tiszakálmánfalván folyó munkálatokat, az önkormányzat 56 millió dinárt irányzott elő az utak felújítására

Tiszakálmánfalván (Budisava) összesen 6,6 kilométernyi útszakaszt aszfaltoznak le, a Vuk Karadžić utcában 1.800 métert, a Partizán utca egy részén 500 métert, az év végéig pedig felújítják a Dušan Ćubić, Petőfi Sándor, Prnjavorska, Dusán cár és a Partizán utca egy részét, valamint a kézilabda pálya körüli területet.

– Az útkarbantartási munkálatok idényébe léptünk, a Put közvállalatnak a városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal rendeli el a munkálatok időrendjét. Tiszakálmánfalván eddig teljesen felújítottuk a szennyvízhálózatot, rendeztük az iskolák sportpályáit, a bölcsődéket új felszereléssel láttuk el, az idősek otthonában jelenleg is folynak a rekonstrukciós munkálatok, a település központját rendeztük, és a parókiának is segítettünk. Meglátjuk, mit ajánl a helyi közösség a következő időszakban. A fent említett utcákat a helyi közösség elnökének születési dátuma (1996) előtt 20 éve aszfaltozták le. A helyi lakosok az utcák aszfaltozásának és az új közmegvilágítás elhelyezésének örülnek leginkább. Minden erőnkkel arra törekszünk, hogy további anyagi keretet biztosítsunk a Putnak, a közvállalat a rendkívüli állapot idején is jelentősen aktív volt, mert a közlekedés csökkenése miatt többet dolgozhattak – mondta Újvidék polgármestere.

Az év eleje óta több felújítást végeztek a tiszakálmánfalvi infrastruktúrán, amelyre a városi költségvetésben 2,3 millió dinárt különítettek el.

A polgármester kitért még a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kérdésekre is, elmondta, az Újvidéki Vásáron kialakított ideiglenes kórházban jelenleg 20 beteg tartózkodik. Kifejtette, a járvány még nem múlott el, mindenkinek be kell tartania az óvintézkedéseket.

– Újvidék továbbra is finanszírozza az ingyenes óvodai ellátást, az elsősöknek ingyenes tankönyveket biztosítunk. A tiszakálmánfalvi diákok a Városi Közlekedési Vállalat új árjegyzékének köszönhetően évi 20.000 dinárt spórolhatnak meg.