2024. április 26., péntek
TORDA

Templombúcsú – kicsit másként

Tordán ma, szombaton van a templombúcsú. A Nepomuki Szent János tiszteletére felszentelt templomban minden évben május 16-án tartanak ünnepi szentmisét, így lesz ez ezúttal is, ugyanis délelőtt 10 órai kezdettel tartják meg, a járvánnyal kapcsolatos intézkedések, rendeleteknek betartásával összhangban, ezúttal korlátozott számú hívő jelenlétében.

Az idei nagy tömegeket vonzó rendezvényeket kénytelenek voltak lemondani, annak ellenére, hogy a legtöbb eseményt több hónapon keresztül tervezték, szervezték, de végül nem valósulhatott meg egyik sem. A versenyeket, a művelődési műsorokat, koncerteket, lehet, hogy őszre bepótolhatják a Kukoricafesztivál alkalmával, vagy a jövő évi búcsúkor – mondta Dobai János polgármester, de hozzátette, hogy a családokban megtartják az ünnepet, így abban is bíznak, hogy a Szerbiában tartózkodó rokonok a falu legnagyobb ünnepe alkalmával ellátogatnak a tordai családokhoz.

A tordai búcsú felől sok olyan árus érdeklődött, aki a megszokott kirakodóvásár keretében árulná portékáit. A begaszentgyörgyi válságtörzs ülésén ennek kapcsán arról döntöttek, hogy csak a piac standjain lehetséges az áruk értékesítése.