2024. április 26., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Jović otthon törte el a lábát!

Luka Jović, a Real Madrid szerb labdarúgója otthoni edzésen törte el a lábát, ami miatt heteket kell kihagynia. A madridi klub pénteki tájékoztatása alapján a válogatott csatár jobb lábában tört le egy csont. Az El País spanyol lap úgy tudja: Jović héthetes kihagyásra számíthat. A 22 éves csatárt tavaly nyáron 60 millió euróért szerződtette a spanyol együttes, a 2019/20-as szezonban 24 tétmérkőzésen két gólt szerzett. A csatár madridi társaihoz hasonlóan átesett a koronavírus miatt kötelező tesztelésen, de annak kiértékeléséig továbbra is egyénileg készült.

Bizonytalan Premier League

A Watford, a Birghton és az Aston Villa csapata hivatalosan is kifejezte aggályait a Premier League folytatásával kapcsolatban, miután a közelmúltban több hír is azzal foglalkozott, hogy a PL-t semleges pályákon fejezhetik be. A végleges döntésről az élvonal klubjai szavaznak, ám a voksolást valószínűleg csak május végén tartják meg. Ahhoz, hogy a versenyfutás folytatódjon, a 20 csapatból 14-nek el kell fogadnia a javaslatot, de nem hivatalos információk szerint a hangadók mellett több együttes is ellenzi az elképzelést. A Daily Mirror angol lap szerint a labdarúgók is ellenzik az újrakezdést, és akár 50 futballista is megtagadhatja a pályára lépést.

Vírusos La Liga

Spanyolországban a kormány enyhített ugyan az egészségügyi előírásokon, de a La Liga folytatásáról még mindig nem született hivatalos határozat. A csapatok a múlt héten koronavírus-teszteléssel indították edzéseiket. Az Atléticónál egy, a Betisnél három pozitív eset került nyilvánosságra. A futballistáknak két hét karanténba kell vonulniuk, ugyanakkor a másik alapelv, hogy a bajnokság újrakezdése előtt két hét közös edzésprogramot kellene biztosítani a kluboknak…