2024. április 26., péntek

Bogdanović is az elitben

Miloš Teodosić után Bogdan Bogdanović lett a második szerb kosaras, akit beválasztottak az Euroliga elmúlt évtizedének álomcsapatába. A jelenleg a Sacramentót erősítő klasszis dobót a szurkolók, a média, a játékosok és az edzők körében tartott voksolás alapján emelték be az elit társaságba. Korábban Nando de Colo, Dimitrisz Diamantidisz, Luka Dončić, Kyle Hines, Sergio Llull, Juan Carlos Navarro, Georgios Printezis és Teodosić került be. Bogdanović 2010 és 2014 között a Partizannal, 2014 és 2017 között a Fenerbahçe színeiben játszott az Euroligában. Utóbbi csapattal 2017-ben megnyerte a legrangosabb európai klubtornát, és az Olimpiakosz elleni nagydöntő legeredményesebb játékosa volt.

Čović kételkedik

A pályán szeretné befejezni a félbeszakított bajnokságokat Nebojša Čović, a Crvena zvezda elnöke, aki ugyanakkor elárulta, rossz esélyeket lát erre a forgatókönyvre. Čović elmondta, ők is megkapták a kormány és a válságstáb által közreadott útmutatót a profi csapatok szabadtéri edzéseit illetően, de ez még messze van a tökéletes helyzettől. Čović reagált arra a felszólításra is, amely szerint a játékosok között kétméteres távolságnak kellene lennie edzésen. „A labdarúgásban, kézilabdában és kosárlabdában lehetetlen betartani ezt. A szakemberek szerint a levegőben is terjedhet a vírus, ebben az esetben képzeljünk el egy edzést, amelyen párharcok is kialakulnak. Arra pedig nem kaptunk választ, hogy verejtékkel is terjed-e a betegség” – mondta, az Euroliga befejezését illetően pedig hozzátette, a szervezők a július 4. és 27. közötti időszakban, egyetlen városban tervezik lebonyolítani, ahogyan az Eurokupát is, július 4. és 17. között. „Nem tudom, hogyan tervezik végrehajtani mindezt, május 24-éig kell döntést hoznia a vezetőségnek. 18 klub lenne egy helyszínen, egyenként 20 játékossal. A játékosok közül 90-en, vagyis egynegyedük amerikai állampolgár… Sok a nyitott kérdés.”

Az Euroliga alapszakasza a 28. forduló után ért véget. 6 körrel a vége előtt a Crvena zvezda 11/17-es mutatóval a 14. helyen áll, és kettővel kevesebb győzelmet számlál, mint a pillanatnyilag utolsó playoffbejutó Fenerbahçe (13/15).