2024. április 26., péntek
KERÉKPÁROZÁS

Őszi tűzijáték

Kijelölte a Giro d’Italia, a Vuelta a España és a legnagyobb egynapos viadalok új időpontját a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI). A módosított versenynaptár szerint az olasz és a spanyol körverseny fedné egymást, a Giro október 3-ától 25-éig, míg a néhány nappal lerövidített Vuelta október 20-ától november 8-áig tartana. A Giro első három szakaszát Magyarországon, a Vueltáét Hollandiában rendezték volna, de az olaszok valószínűleg új etapokat jelölnek ki hazai területen, a spanyolok pedig törölték az első napok programját. Budapest az idei rendezés helyett 2021-ben, a hollandiai Utrecht pedig 2022-ben szeretne otthont adni a rajtnak.

A legnagyobb egynapos klasszikusokból négyre októberben kerülne sor, a kivételt a Milánó–Sanremo jelenti, amely a mostani tervek szerint augusztus 8-án lesz. A Liège–Bastogne–Liège október 4-ére, a Flandriai Körverseny október 18-ára, a Párizs–Roubaix október 25-ére, a Lombardiai Körverseny pedig október 31-ére került.

A Tour de France új időpontját már korábban kijelölték, a szervezők augusztus 29. és szeptember 20. között kívánják lebonyolítani. A vb időpontja is változatlan maradt (szeptember 20–27.), de az UCI június végéig fenntartja a változtatás lehetőségét. Az átdolgozott versenynaptár szerint a szezon augusztus elsején az olaszországi Strade Bianche egynapossal folytatódna. A Tour szokásos felvezető versenye, a Dauphine augusztus 12. és 16. között, a Giróé, a Tirreno–Adriatico szeptember 7. és 14. között lenne.