2024. április 26., péntek
TÖRÖKBECSE

Júniusra megújul a Szent István király templom nyugati fala is

Az 1903-ban épült, műemlékvédelem alatt álló törökbecsei Szent István király templomon az elmúlt három évben – részben a hívők adományainak köszönhetően – többször is dolgoztak a munkások: 2018-ban felújították a templom csaknem kilencven méter hosszú kerítését, az utcai keresztet, Tápai Leon, a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskola papnövendéke pedig önkéntes munkával átfestette a templom főoltárának a szerkezetét.

Jelenleg a templomépület nyugati falát vakolják, majd le is festik. Mellár József, a törökbecsei Assisi Szent Klára, valamint az aracsi Szent István király templom egyházközösségének plébánosa szerint a márciusban megkezdett munkálatok várhatóan június közepére fejeződnek be. A templom korábban felújított három oldalát páter Sóti János odaadó munkájának köszönhetően sikerült megjavíttatni.

Tavaly a Szent István király templom az adományoknak köszönhetően új futószőnyeget kapott, korábban pedig a padokat festették át szorgos kezű önkéntes hívők. Mellár József plébános elmondása szerint ha elég hívői adomány gyűlik össze, a fal melletti esővizet elvezető védőjárdát is ki fogják szélesíteni.