2024. április 26., péntek
NBA

Koberól is lesz film?

Az ESPN tengerentúli sportcsatorna közlése szerint elképzelhető, hogy néhány éven belül dokumentumfilmet készítenek a januárban tragikus helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryantről. Az ESPN szerint a Los Angeles Lakers szupersztárjának utolsó szezonját rengeteg kamerafelvétel örökítette meg, a játékos külön e célra alkalmazott személyes operatőreinek pedig szinte korlátlan hozzáférésük volt a csapat öltözőjéhez a „Fekete Mamba” utolsó, 2015/16-os szezonja során. „Sosem látott, minden korábbinál nagyobb hozzáférése volt ennek a forgatócsoportnak az öltözőkhöz és a csapat más helységeihez. Mindent megengedtünk nekik, amit a liga szabályzata engedélyez, sőt, időnként egy-egy félrenézéssel még ennél is többet” – nyilatkozta John Black, aki a kérdéses időszakban a Lakers közönségkapcsolatokért felelős alelnöke volt.

A rendkívül jól dokumentált szezonról az elképzelések szerint hasonló filmet vagy sorozatot gyártanának, mint amilyen a jelenleg is futó Az utolsó tánc, amely Michael Jordan utolsó NBA-bajnoki idényéről készült. Az ESPN rámutat, a sorozat tervezése már Bryant halála előtt megindult, és az elkövetkező évekre lett volna várható, ám a tragédia módosíthat az eredeti elképzeléseken.

Walton optimista

Derűlátón nyilatkozott a Sacramento jövőjéről Luke Walton vezetőedző. A Kings stratégája a The Athletics magazinnak elárulta, a vereségek ellenére nagy csapatszellemet érez játékosai között, elégedett a keret összeállításával, és a rengeteg befektetett munka biztató jövőt ígér tanítványainak. A Kings a március 11-én felfüggesztett alapszakaszban a nyugati főcsoport 11. helyén állt, meglehetősen sovány matematikai eséllyel a rájátszásra. Walton nyilatkozatának vélhetően köze van egy nem régi felméréshez, amely szerint a szurkolók viszonylag elégedetlenek a Sacramento szakmai vezetőségével.

Jokić segített az otthoniaknak

Támogatást küldött szülővárosa, Zombor kórházának Nikola Jokić. A Denver Nuggets szerb ásza pénzt utalt a Radivoj Korać Egészségügyi Központnak, amivel a koronavírus-járvány elleni küzdelmet kívánta elősegíteni. Az összeg méretéről Jokić nem tájékoztatta a nyilvánosságot, sőt, a Tanjug tájékoztatása szerint magát az utalást sem akarta nyilvánosságra hozni. Annyi mindenesetre biztosnak tűnik, hogy komoly tételről van szó.