2024. április 26., péntek

Megkezdődött a 60 órás kijárási tilalom

Hétfőtől újranyithatnak a fodrászatok és edzőtermek, elindulhat a városi tömegközlekedés

Újabb hosszabb kijárási tilalom kezdődött meg ma este hat órától. A korlátozás hétfő reggel 5 óráig tart, amelynek ideje alatt a nyugdíjasok ma és vasárnap 18 órától éjszaka egyig használhatják ki a sétára szánt fél órájukat. Az időseknek a lakóhelyük 600 méteres körzetében kell maradniuk.

Újvidék utcáin (Ótos András felvétele)

Újvidék utcáin (Ótos András felvétele)

Ma további szigorítások enyhítéséről is döntött a szerb kormány. Hétfőtől engedélyezték a zárt zöldpiacok működését, de a helyközi járatok is újra közlekedhetnek. Az egészségügyi rendeletek szigorú betartása mellett újranyithatnak az edzőtermek, a fitneszklubok, a fodrászatok és a kozmetikai szalonok is. A kisvállalkozásokban be kell tartani a távolságtartásra és a fertőtlenítésre vonatkozó előírásokat, amelyek értelmében kötelező a védőmaszk és a kesztyű használata. Az edzőtermekben külön figyelni kell a fertőtlenítés gyakoriságára, és kizárólag bejelentkezés alapján lehet majd fogadni az ügyfeleket. A jövő hét elejétől a 65 évtől idősebbek is több időt tölthetnek a szabadban: egy órát sétálhatnak majd az esti órákban.

Predrag Kon járványügyi szakértő kiemelte, hogy a tömeges gyülekezéseket továbbra is tiltják, így például a sportesemények megtartására nyár előtt nem kerülhet sor.