2024. április 26., péntek

Száz euró május közepétől

Minden szerbiai felnőtt állampolgár jogosult, a nyugdíjasoknak és a szociális segélyben részesülőknek nem kell jelentkezniük

Siniša Mali pénzügyminiszter Instagram-bejegyzésben tette közzé, hogy ma fogadja el a kormány azt a rendeletet, miszerint minden szerbiai állampolgárnak egyszeri, 100 euró értékű pénzsegélyt utalnak át.

A többször, több szintről is elhangzott igéret részleteiről szólva Mali azt írta, hogy az intézkedést május 15-étől alkalmazzák. A nyugdíjasoknak és a szociális pénzsegélyek felhasználóinak automatikusan átutalják a szóban forgó összeget, míg a többi polgár telefonon, vagy a Kincstári Igazgatóság honlapján keresztül jelentkezhet.

– Mivel voltak méltatlankodások amiatt, hogy minden felnőtt egyaránt részesül a segélyből, ezért úgy döntöttünk, felszólítjuk a polgárokat, hogy május közepétől jelentkezzenek – indokolta a módosítást Mali.

Emlékeztetőül mondjuk el, hogy a szerbiai nagykorú állampolgároknak szánt 100 eurós segély a kormány koronvírus-járvány miatt foganatosított gazdaságélénkítő intézkedéscsomagjának a része. Sokan ezt populizmusnak nevezték, a fiskális tanács pedig azt javasolta a kormánynak, álljon el az intézkedéstől – írja a 021.rs.