2024. április 26., péntek
ZOMBOR

Nincs fertőzött az öregek otthonában

A Gerontológiai Központban nincs fertőzött – nyilatkozta Zoran Drča, a zombori Gerontológiai Központ vezetője az SOinfo.org hírportálnak. Hozzátette, az elmúlt időszakban hét gondozottjuk tartózkodott izolációban, valamint az illetékes hatóságok elrendelése alapján az intézmény egyik alkalmazottján elvégezték a koronavírustesztet, amelynek az eredménye negatív lett.

Szavai szerint az otthonban élő idős embereket leginkább a mozgás tilalma viselimeg, illetve az, hogy nem találkozhatnak a családtagjaikkal. Ennek ellenére egészségi és pszichológiai állapotuk megfelelő, a dolgozók mindent megtesznek, hogy kielégítsék igényeiket.

– A rendszeres egészségügyi intézkedések mellett törekszünk arra, hogy minél több szabadidős tevékenységet szervezzünk az oltalmazottjaink számára, akik videohíváson keresztül beszélgethetnek családtagjaikkal – mondta az igazgató.

Beszámolója szerint az intézmény 90 százalékos telítettséggel működik, jelenleg 350 oltalmazottjuk van, és az illetékes hatóságok utasításaival összhangban védelmi intézkedéseket hoztak az otthon lakóinak érdekében.