2024. április 26., péntek

Csányi Sándor további öt évig

Az MLSZ vezetője szerint a szakemberek képzése lehet az előrelépés egyik záloga

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) keddi online küldöttközgyűlésén további öt évre bizalmat szavazott Csányi Sándor elnöknek. Az elnökségben sem történt változás, Balogh Gabriellát, Bánki Eriket, Berzi Sándort, Dankó Bélát, Garancsi Istvánt, Nyilasi Tibort, Anthony Radevet és Török Gábort is újraválasztották. Csányi Sándor 2010 óta irányítja az MLSZ-t, megbízatása 2025. április 21-éig szól. Az MLSZ elnöke egyébként a közgyűlésen elmondta: „A megfelelő szakemberek képzése lehet az előrelépés záloga a magyar futballban. Ebben jelenleg nem állunk jól, legfőképpen az utánpótláskorúak esetében nem, hiszen nincs minden egyes gyereknek olyan edzője, aki szakmailag és nevelőként is alkalmas lenne a munkájára. Sokszor látunk üvöltő derviseket a pálya szélén, akik tönkretehetik egy gyereknek a futball iránti szeretetét” – fogalmazott Csányi.

Korai lefújni a szezont

Még nem jött el az idő arra, hogy le kellene mondani a szezont – jelentette ki Aleksandar Čeferin, az UEFA elnöke, aki a közbeszédben folyamatosan zajló vitára reagált. „Túl korai lenne lezárni a szezont, ez hatalmas hatással lenne a sportágunkra. Tiszteletben kell tartanunk az állami szervek rendeleteit, és várnunk arra, mikor folytatódhat a játék. Pillanatnyilag több forgatókönyvet is mérlegelünk, annyi mindenesetre biztos, hogy a szeptemberi vagy októberi befejezés már túl kései lenne” – nyilatkozta a csúcsvezető az olasz Corriere della Serának.

Heten a folytatás ellen

Hét klub fejezte ki tiltakozását az olasz bajnokság folytatása ellen, miután a Serie A vezetősége tájáról a folytatásra törekvő nyilatkozatok láttak napvilágot, és a vezetőségnek egy korábbi tanácsülésén is a folytatás mellett döntöttek. Olasz sajtóértesülések szerint a Torino, a Sampdoria, a Bologna, a Parma, a SPAL, a Brescia és az Udinese nem akar játszani az egészségügyi kockázatok miatt. A klubok tanácsülését tegnap tartották meg, amelyen vélhetően további álláspontok fogalmazódtak meg.

Kis bércsökkentés az Ágyúsoknál

A Sky brit sportmédium értesülése szerint 12,5 százalékos fizetéscsökkentésről állapodtak meg az Arsenal játékosai, a Mikel Arteta vezette szakmai stáb, illetve a klubvezetőség. „Építő jellegű megbeszélés után jutottunk erre a döntésre, mindenki megértette a helyzet súlyosságát a járvány miatt. Az elkövetkező napokban aláírjuk a szerződésmódosításokat, a 12,5 százalékos bércsökkentés már e hónaptól megtörténik” – áll a Sky által közölt nyilatkozatban.

Hamarosan edzhetnek a spanyolok

Megtörtént a megegyezés a spanyol kormány, valamint a labdarúgó-szövetség és a bajnokság vezetősége között arra vonatkozóan, hogy a csapatok újra edzésbe állhatnak. Spanyol médiaértesülések szerint a 8 órás megbeszélésen arra a következtetésre jutottak, hogy május 9-éig újraindulhatnak a tréningek, a szezon pedig legkésőbb június 5-én rajtolhat újra, természetesen a kötelező szigorú egészségügyi biztonsági szabályok betartása mellett.

Halál otthoni edzés közben

Otthoni edzés közben elhunyt Innokentij Szamohvalov, az orosz élvonalban szereplő Lokomotiv Moszkva labdarúgója. A 22 éves futballista a klub közleménye szerint hétfőn lett rosszul, miközben éppen otthonában tréningezett. A játékos halálát szívprobléma okozta. Szamohvalov a fővárosiak második csapatában, a harmadosztályú Lokomotiv Kazankánál szerepelt legutóbb.