2024. április 26., péntek

Rebić: Száznyolcvan fertőzött

A rendőrség kezdetben védőfelszerelés nélkül dolgozott

A belügyi szervek kötelékében szolgáló alkalmazottak 180 tagja megfertőződött az új típusú koronavírussal, legtöbbjük enyhe tüneteket produkál – jelentette ki Vladimir Rebić, a rendőrség igazgatója.

A Pink Televízión vendégeskedve elmondta, hogy öt alkalmazott tüdőgyulladást kapott,  közülük hármuknak súlyos az állapota, egyikük félintenzív kezelésen van, és heten életüket vesztették a fertőzés szövődményei következtében.

– Amikor először kellett szembenéznünk ezzel a betegséggel, sajnos legtöbbünknek még nem volt megfelelő védőfelszerelése, csupán az országhatáron szolgáló egységeknek tudtuk biztosítani a szükséges felszerelést – nyilatkozta Rebić.

Elmondta azt is, hogy a koronavírus elleni intézkedések bevezetése óta 5300 polgárt értek tetten, a rendeletek megszegésén.

– Az előírások megszegői között 27 esetben visszaeső elkövetőkről van szó. Két polgár több mint négy esetben szegte meg a rendeleteket – részletezte Rebić. 

Aggasztónak tartja, hogy a járműforgalom 60 százalékos visszaesése mellett az utakon életüket vesztő polgárok száma csak 40 százalékkal csökkent. Arra számítottunk, hogy biztonságosabb lesz a közlekedés, és kevesebben sérülnek meg és vesztik életüket az utakon, ehelyett a szükségállapot idején már 20 személy halt meg az utakon – mondta, és hozzáfűzte, hogy megszigorítják az ellenőrzést.