2024. április 26., péntek

A második félidő kezdetén

Pásztor István elégedett a kormány és az egészségügy intézkedéseivel – Az egyszeri segély kiosztását sürgeti a kisnyugdíjasoknak Szabadkán

A hétfői kormánydöntések valamelyest enyhítettek a SARS–CoV–2-járvány megfékezésének okán megejtett korlátozó intézkedéseken, értékelte sajtótájékoztatóján Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, mondván, hogy ezzel megkezdődött az élet visszavezetése a normalitás mezejére.

Pásztor István

Pásztor István

Az is kiderült, hogy a VMSZ irányította önkormányzatokban mindenhol megtették, vagy megteszik, a kellő lépéseket, amelyek azt eredményezik, hogy legkésőbb holnap valószínűleg mindenhol ismét megnyitnak a piacok. Pásztor István abbéli reményének adott hangot, hogy a jövőben megejtendő intézkedések olyanok lesznek, hogy nem veszélyeztetik a járvány megfékezésének és lassításának okán eddig megejtett intézkedéseket. 

A VMSZ elnöke szerint a szerb kormány hatékony intézkedéseket foganatosított az elmúlt hetekben, majd ezt követően külön méltatta a tartományi kormány egészségügyi intézkedéseit, érvként kiemelvén, hogy Vajdaságban érdemben jobb a járványügyi helyzet, mint az ország egyéb térségeiben. Ez a tartományi egészségügyi rendszer minőségéről és a vajdasági emberek jelleméről és magatartásáról is sok mindent elárul, jegyezte meg Pásztor István, aki a sajtótájékoztató folytatásában elégedetlenségének adott hangot, amiért Szabadkán a kisnyugdíjasok még mindig nem kapták meg azt az egyszeri segélycsomagot, amit máshol java részt már átadtak azoknak az időseknek, akiknek a legkisebb a nyugdíjuk. Felszólította a VMSZ szabadkai helyi önkormányzati tisztségviselőit, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket, amelyek mentén a nagyjából 16 ezer, arra jogosult kisnyugdíjas megkaphatja a segélyt.