2024. április 26., péntek

Csökken az új fertőzések száma, egyre több a gyógyult Vajdaságban

Vajdaság területén kielégítő a jelenlegi járványügyi helyzet, mindennapos trend, hogy egyre kevesebb az új megbetegedés, miközben egyre többen gyógyulnak ki a Covid-19 megbetegedésből – áll a Vajdasági Tartományi Kormány közleményében.

Az elkövetkező időszakban fokozott figyelemre lesz szükség a járvány újabb hullámának elkerülése érdekében. Külön figyemet kell fordítani arra, hogy a vírus ne kerüljön veszélyeztetett csoportok által lakott helyekre, illetve sűrűn lakott helyiségekre. Az eddig meghozott döntések mellett fontos lesz az egyéni felelős magatartás, a vajdasági egészségügyi rendszer pedig továbbra is a rendeltetésének megfelelően el fogja látni a feladatait a polgárok felé – mutat rá a közlemény.

Pillanatnyilag 105 beteget ápolnak a Vajdasági Klinikai Központban, közülük heten vannak lélegeztetőgépen. Az újvidéki vásáron (Sajam) ideiglenesen kialakított kórházban 177 fertőzött van, az apatini Junaković különleges rehabilitációs központban pedig 39. A pancsovai kórházban 159 beteget ápolnak.

A járvány kezdete óta Vajdaság területén 17 ember vesztette életét a koronavírus okozta kórban.

Vajdaságban eddig 4929 embert teszteltek le a SARS-CoV-2-re, közülük 536-nak volt pozitív a mintája. A kigyógyultak száma 123.