2024. április 26., péntek
ZENTAI KÖZKÓRHÁZ ÉS VÖRÖSKERESZT

Kötelező a maszkviselés

Önkéntes véradási akciót szerveznek

A Zentai Közkórház közleményben hívja fel a lakosság figyelmét arra, hogy az, aki a kórházba megy, köteles maszkot vinni magával, és azt mindaddig használni, amíg az egészségügyi intézmény területén tartózkodik! Tájékoztatásuk szerint az onkológiai operációk és a kemoterápiás kezelések folytatódnak, hozzátéve, amennyiben a terápiát igénybe vevő páciens belázasodik, haladéktalanul jelentkezzen a 062/806-4393-as telefonszámon.

Azokat, akiknek a kamenicai onkológiai intézetbe kell eljuttatniuk orvosi dokumentációjukat, arra kérik, hogy borítékba helyezve, dr. Apró Arnold onkológusnak címezve hagyják azt a Zentai Közkórház portáján, és a 062/806-4393-as telefonszámon jelentkezzenek a doktor úrnak, aki elektronikus úton elintézi a bejelentést, majd értesíti a pácienseket a további kezelés módjáról. Az onkológiai betegek CT- és ultrahang-diagnosztikával kapcsolatos kérdéseikkel szintén dr. Apró Arnold onkológushoz fordulhatnak.

Az illetékesek felhívják a figyelmet arra is, hogy azon betegek, akik igénybe veszik a mentőszolgálatot, a mentő megérkezése előtt alaposan szellőztessék ki a lakást, a beteg és az a legfeljebb egy személy pedig, aki vele várja a mentőt, kötelezően viseljen maszkot!

Önkéntes véradási akció

Önkéntes véradási akciót szervez április 16-án, csütörtökön 9 és 12 óra között a zentai Centar–Tópart helyi közösség épületében (Radnóti Miklós utca 15.) a Vöröskereszt zentai szervezete, amelynek illetékesei arra kérik a véradókat, hogy amennyiben az elmúlt 28 napban Szerbián kívül tartózkodtak, illetve megfázással, köhögéssel vagy tüsszögéssel küszködnek, lázuk van, vagy esetleg olyan személlyel kerültek kapcsolatba, aki koronavírus-fertőzésre utaló tüneteket mutatott, ne jelenjenek meg a véradáson.