2024. április 26., péntek
SPORTHÍREK

Kijelölték a vb új időpontját

ATLÉTIKA

A következő szabadtéri atlétikai világbajnokságot 2022. július 15–24-én rendezik az Oregon állambeli Eugene-ban. Az eseményt eredetileg 2021. augusztus 6–15. között tartották volna, de mivel a koronavírus-járvány miatt a tokiói olimpiát és a paralimpiát jövő nyárra halasztották, új időpontot kellett keresni neki. Sebastian Coe, a WA elnöke elmondta, az új dátum jóváhagyása előtt az angliai Birminghamben sorra kerülő nemzetközösségi játékok, valamint a müncheni Európa-bajnokság szervezőivel is konzultáltak, ugyanis mindkét világversenyt 2022 nyarán rendezik, de az atlétikai világbajnokság egyikkel sem ütközik. A 2023-as szabadtéri világbajnokságnak Budapest ad otthont.

KAJAK-KENU

Szegedi vb szeptemberben

Szeptemberre halasztotta az eredetileg július 10–12-ére kiírt szegedi gyorsasági kajak-kenu világbajnokságot a sportág nemzetközi szövetsége. Az ICF szerdai hírlevelében több verseny törlését is bejelenti, de a vb esetében – amelyen az olimpia programjában nem szereplő számokban rendeznének versenyeket, s ez lenne az első ilyen jellegű viadal – halasztásról ír, hangsúlyozva, hogy 2020-ban ez lehet az egyetlen nemzetközi viadal a gyorsasági szakágban. A járvány miatt törölték az összes májusi regattát, így a para-világbajnokságot, a duisburgi és a račicei ötkarikás kvalifikációs versenyt. A májusi, júniusi és júliusi tokiói edzőtáborok is elmaradnak, ahogy a brandenburgi ifjúsági és U23-as vb, a norvégiai maratoni vb és az oklahomai gyorsasági szuperkupa is.

KERÉKPÁR

Vegyenek Contador-bringát!

Alberto Contador elárverezi azt a kerékpárt, amelyet a 2011-es Giro d’Italia és Tour de France országúti körversenyeken használt, és a befolyó összeggel a spanyol Vöröskeresztet támogatja. Contadort megfosztották a 2011-es olaszországi győzelmétől, miután pozitív lett egy 2010-es doppingtesztje. A 2500 euróról indult licit szerdán 15 órakor 12 400 eurón állt.