2024. május 10., péntek

A munkások elégedetlenek

Kiegészítő óvintézkedések a zombori fehérneműgyárban

Minden szükséges óvintézkedést betartanak az olasz Calzedonia csoporthoz tartozó Fiorano fehérneműgyár üzemében – nyilatkozta Zorana Purić, a Szerbiai Független Szakszervezetek Szövetségének Zombor, Kula és Hódségért felelős elnöke a Soinfo.org internetes portálnak.
– Az üzem folytatja a működést. Az egészségügyi előírásokat szigorúan betartják a dolgozók. Elegendő fertőtlenítő és egyéb szükséges higiéniai eszköz áll rendelkezésünkre – jelentette ki a szakszervezeti elnök.

Kiegészítő óvintézkedéseket is bevezettek a gyárban, ahol a munkások műszakonként négy védőmaszkot kapnak. Új rendszert is felállítottak azért, hogy a dolgozók munka közben a kiszabott távolságot be tudják tartani egymás között.

A munkások a múlt héten tértek vissza a Fiorano fehérneműgyár üzemébe, miután fél hónapig szünetelt a termelés a gyárban a koronavírus okozta zűrzavar miatt. A dolgozók elégedetlenségüknak adtak hangot, amiatt, hogy abban a két hétben hívták őket vissza dolgozni, amikor a szakértők szerint ez járvány megfékezésének kulcsfontosságú időszaka.