2024. április 26., péntek

Házhoz szállítják a főtt ételt

Bővítették a szenttamási népkonyha felhasználóinak napi adagját

A rendkívüli helyzetek szenttamási törzskarának határozata értelmében április 1-je óta növelték az alapvető élelmiszerekkel való ellátást a hátrányos szociális helyzetben élők számára. Radivoj Paroški, Szenttamás polgármestere ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a jelenlegi nehéz helyzetben rendkívül fontos a nehéz szociális helyzetben élők támogatása.

Hamarosan bővítik a népkonyha felhasználóinak számát (Fotó: Paraczky László)

Hamarosan bővítik a népkonyha felhasználóinak számát (Fotó: Paraczky László)

− Tekintettel arra, hogy a jelenlegi rendkívüli helyzetben az emberek nem tudják elhagyni lakásaikat, és nem tudnak dolgozni, a jövedelmet biztosítani, ezért döntöttünk a népkonyha további üzemeltetéséről. A rendkívüli helyzetek szenttamási törzskarának döntését továbbítottuk a községi közigazgatási hivatalnak, és arra kértük, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy növekedjen az alapvető élelmiszerek, valamint a népkonyhán kiosztásra kerülő adagoknak a mennyisége. Az egytálétel adagja most bővített, és minőségileg is sokkal jobb, mint március 31-e előtt, és tervezzük a felhasználók számának bővítését is. Az előállt helyzet tovább szegényítette a polgárokat, köztük vannak olyan nyugdíjasok is, akiknek a havi jövedelme kevesebb 10-15 dinárnál, ezért a következő időszakban arra törekszünk, hogy minél több embert felkaroljunk, támogassunk – hangsúlyozta Szenttamás polgármestere.

Újságírói kérdésre, hogy mi lesz a 65 évesnél idősebbekkel és azokkal, akik mozgáskorlátozottak vagy betegség miatt nem tudják felvenni a napi egytálételt, Radivoj Paroški elmondta, a rendkívüli helyzetek törzskara már megoldotta ezt a problémát, nekik az önkéntesek házhoz szállítják a főtt ételt.

Szenttamás polgármestere kitért arra is, hogy a szerb kormány bejelentése alapján a 30 ezer dinárnál alacsonyabb jövedelemmel rendelkezőket a következő napokban csomaggal segítik.

− Szenttamás község területén 1588 olyan személy él, aki ebbe a kategóriába tartozik. Ők hamarosan két csomagot kapnak, az egyikben tisztálkodási szerek, a másikban pedig tartós élelmiszer lesz – mutatott rá.

Radivoj Paroški végezetül elmondta, a válságtörzs mindent megtett és továbbra megtesz annak érdekében, hogy a polgárok betartsák a higiéniai előírásokat, és minden olyan előírást, ami hozzájárul a fertőzésveszély csökkentéséhez.