2024. április 26., péntek

A belgrádiak és az újvidékiek szegték meg leggyakrabban a kijárási tilalmat

Mintegy 300 ezer polgárnak adtak kijárási engedélyt

A Szerbiai RTV-nek nyilatkozva Nebojša Stefanović belügyminiszter rámutatott, hogy Jagodina, Prijepolje, Vranje, Kraljevo és Zombor polgárai tartották magukat a leginkább a kijárási tilalomhoz a mögöttünk álló hétvégén, velük ellentétben a belgrádiak, az újvidékiek, a mitrovicaiak és a nagykikindaiak pedig gyakran megszegték.

Stefanović szerint hétfő reggel 5 óráig 600-700 rendeletszegőt regisztráltak, akik ellen bűnvádi és szabálysértési feljelentést tettek. A rendőrség folyamatosan ellenőrizte az iskolaudvarokat, parkokat, gyalogosan és autóval is járták a településeket, és nagy terhet vettek a vállukra ezzel a munkával.

A miniszter szerint jó hírek is vannak: ugyanis sokkal kevesebben szegik meg a házi elkülönítést, mint korábban. Ezenkívül köszönetet mondott az idős polgártársaknak azért, mert teljes mértékben tiszteletben tartották a kormányintézkedéseket.

A szükségállapot bevezetése óta 3000 szabálysértési és bűnvádi feljelentést tett a rendőrség a polgárok ellen, és több személyt börtönbüntetésre ítéltek a rendeletek megszegése végett. Szavai szerint kb. 300 ezer polgárnak adtak kijárási engedélyt a kijárási tilalom idejére.