2024. április 26., péntek
SZENTTAMÁS

Folyamatosan dolgoznak a Vöröskereszt aktivistái

Azok a 65 évnél idősebb szenttamásiak, akik a koronavírus miatt nem hagyhatják el otthonaikat, a Vöröskereszt helyi irodájában kérhetnek segítséget a szervezet titkárától, illetve az ottani önkéntesektől, a telefonszám: 021/730-501.

Önkéntesek akcióban (Paraczky László felvétele)

Önkéntesek akcióban (Paraczky László felvétele)

A szenttamási szervezet titkára, Bergel Zoltán elmondta, a rendkívüli állapot kihirdetésének első napjától folyamatosan bekapcsolódtak a rászorulók megsegítésébe, és a nap 24 órájában elérhetők.
− A Vöröskeresztből 18 önkéntes járja a terepet, és segít a 65 évnél idősebb polgároknak, amiben kell. Szinte mindennapos a bevásárlás, a gyógyszerek kiváltása, jelenleg pedig a nyugdíj felvétele is aktuális. Tekintettel arra, hogy a Népkonyha üzemeltetésével szervezetünket bízták meg, a 65 évnél idősebbeknek volontőrjeink szállítják házhoz az élelmet. Ilyen módon Szenttamáson 35, Turián 8, Nádalján pedig 11 ember jut naponta egytálételhez – mondta Bergel Zoltán.

A kérdésre, hogy a szervezeten belül az időseknek a megsegítésére irányuló munka koordinálása hogyan történik, elmondta, hogy csaknem mindent telefonon bonyolítanak le, ez a legegyszerűbb és leggyorsabb módszer.
− Több személyt és családot látogatnak az önkéntesek, akikhez nem érnek oda, azt felhívják telefonon. Fordítva ugyanígy működik: ha az idős embereknek szükségük van valamire, azt jelzik az önkénteseknek. Minden egyes volontőr naponta három helyet jár be, emellett még legalább öt helyre előre bejelentkezik, megkérdezi, hogy szükség van-e valamire, illetve milyen segítséget igényelnek az idősek – mondta beszélgetőtársunk.