2024. április 26., péntek

Dačić: Négyezer állampolgár tért vissza Szerbiába az állam segítségével

A koronajárvány kitörése óta több mint négyezer szerbiai állampolgár tért vissza Szerbiába a szerb kormánynak köszönhetően – nyilatkozta Ivica Dačić külügyminiszter a Pink TV-nek.

Ezzel lezártnak tekinthető azoknak a szerb állampolgároknak a hazaszállítása, akik a világ valamely repülőterén vagy határátkelőjén vesztegeltek. Most meg kell szervezni azoknak a szerb állampolgároknak a hazautazását, akik külföldön munka nélkül maradtak, és arra várnak, hogy hazatérhessenek.

Dačić hozzáfűzte, hogy a kormány nem tudja megszervezni minden egyes szerbiai állampolgár hazautaztatását, de az Air Serbia repülőgépei készen állnak arra, hogy Szerbiába szállítsák az egészségügyi felszerelést, vagy egyéb adományt.

A B92 jelentése szerint csütörtökön érkezett Belgrádba az Air Serbia repülőgépe mintegy 14 millió szájmaszkkal és 14 fős kínai szakemberrel a fedélzetén. Ezek a szakemberek segíteni fognak annak a két Health care gyártmányú berendezésnek az üzembe helyezésén, melyet maszkkészítés céljából vásárolt az ország. A két gép napi kapacitása 192 ezer maszk.