2024. április 26., péntek

Olvassuk le magunk a villanyóra állását!

Az EPS zavartalan áramellátást ígér

A Szerbiai Villanygazdaság (EPS) arra kéri a fogyasztókat, hogy a rendkívüli állapot idején maguk olvassák le a villanyóra állását, jegyezzék fel egy papírra, és azt tűzzék ki jól látható és hozzáférhető helyre, házuk ajtajára, kapujára.

Radovan Stanić, az EPS ellátási igazgatója a közszolgálati televízió műsorában elmondta: ez elsősorban azokra a magánépületekre, házakra vonatkozik, melyeknél kerítésen belül, épületben van a villanyóra. Így a házbeliek elkerülhetik a leolvasókkal való közvetlen kontaktust, és csökken a vírus terjedésének veszélye.

Fontos, hogy pontosan tüntessék fel az óra állását, és írják fel a leolvasás dátumát is. A családi házakban élők a napokban e-mailben vagy telefonon  is jelenthetik az állást.

A vajdaságiak erre az e-mail-címre jelentkezhetnek: prijavastanja.ev@eps.rs

A nevük és címük mellett tüntessék fel a korábbi számlákon látható ED-azonosító számot, az óra állását és a leolvasás időpontját.

A www.elektrovojvodina.rs/korisnicki servis oldalon megkereshetik az állás bejelentéséhez szükséges űrlapot is, ilyen úton szintén lehetséges az állás bejelentése.

Attól függően, hogy mely elosztóközponthoz tartoznak, a következő telefonszámokon is jelenthetik az állást:

Újvidék: 021/521-189

Szabadka: 024/552-702

Nagybecskerek: 023/559-328

Pancsova: 013/306-111

Zombor: 025/465-200

Ruma: 022/479-666, 471-893

Mitrovica: 022/630-555

A Villanygazdaság a számlákon telefonszámot is megad, mely bármilyen információért hívható.

A nagyobb tömbházakban a villanygazdasági alkalmazottak szokás szerint elvégzik a leolvasást.

Az EPS ellátási igazgatója elmondta: a közvállalat minden tevékenysége arra irányul, hogy e rendkívüli körülmények közepette stabil legyen a termelés, és zavartalan áramellátást szavatoljanak a gazdaságnak és a lakosságnak.