2024. április 26., péntek

Újabb 160 fertőzöttet, 5 elhunytat jegyeztek

A 15 órakor megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, jelenleg összesen 1060 olyan személy van Szerbiában, akinek a vérében kimutatták a Sars-Cov-2 vírus jelenlétét. Az elmúlt egy napban 810 vérmintát vizsgáltak, közülük 160 személy koronavírus-tesztje volt pozitív. Az országban eddig összesen 4371 vérmintát teszteltek. 

Az adatokat felsoroló Darija Kisić Tepavčević, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese elmondta, az országban jegyzett 1060 fertőzött személy közül 648-an kórházi kezelésre szorulnak, ebből 72 páciens légzését lélegeztetőgép segíti.  

Azt is megerősítették, hogy az elmúlt 24 óra alatt öt személy hunyt el, mindannyian férfiak, mindannyiuknak volt a Covid-19 betegség mellett fennálló krónikus betegségük is. Megerősítették a sajtó azon értesülését is, miszerint az elhalálozottak között van Branislav Blažić, a szerb kormány környezetvédelmi minisztériumának államtitkára. 

A Batut intézet munkatársa kiemelte, a mai nap adatai is arra utalnak, mekkora felelőssége van a járvány terjedésében a rendelkezéseket megszegő polgároknak. Az egészségügyi munkások a továbiakban is emelni fogják a tesztelések számát.

A sajtótájékoztatón megemlítették, holnap újra összeülnek a válságstábok, és megvizsgálják, milyen rendelkezések bevezetésével tudják még inkább elejét venni a járvány további terjedésének.

A vírus okozta szövődmények miatt összesen 28-ra nőtt az elhalálozottak száma az országban.