2024. április 26., péntek

A nehéz időkben is a felhasználókkal

A Sat-Trakt telekommunikációs cég forródrótot hozott létre a 65 év felettiek megsegítésére

Idős felhasználói számára a Sat-Trakt telekommunikációs cég egy forródrótot hozott létre, melyen keresztül segítséget kérhetnek, elsősorban a 65 év felettiek, de a mozgáskorlátozottak és más betegek is. Emellett ingyenesen több prémiumcsatornát is hozzáférhetővé tettek a kábeltelevíziós szolgáltatást igénybe vevők számára, az internet-szolgáltatást pedig erősítik, bővítik.

Zsemberi János, a cég tulajdonosa elmondta, hogy ilyen nehéz időkben a szolidaritást tartják elsődlegesnek. Tekintettel az előállt helyzetre a nap 24 órájában hívhatják a felhasználók a 024/220-000-ás számot. Egyéb módokon is megpróbálnak segíteni, könnyíteni a jelenlegi nehéz helyzeten. Az önkormányzatoknak is felajánlották a segítséget, az egyik önkormányzat területén például a többi között a fertőtlenítőszerek kiszállításában segítenek. Az előfizetőknek ingyenesen hozzáférhetővé tették az olyan prémium csatornákat, mint pl. a Cinemax 1-es és 2-es csatorna, valamint a HBO. Azt is elmondta, hogy most sokan vannak otthon, sokan dolgoznak is interneten keresztül otthonról, ezért fokozott terhelésnek van a hálózat kitéve, de Zsemberi szerint a Sat-Trakt által működtetett internetes hálózat viseli a legjobban a terhelést másokhoz viszonyítva. Az apróbb fennakadásokat, hibákat gyorsan sikerült elhárítani, és ezekben a napokban még további bővítéseket is terveznek. A Sat-Trakt tulajdonosa reményét fejezte ki, hogy a járványhelyzet mihamarabb rendeződik, addig is azt üzente a felhasználóknak, hogy tartsák be az utasításokat, maradjanak otthon, ha pedig segítségre van szükségük, hívják a már említett hívószámot, illetve hívhatják a cég helyi hívőközpontjait is. A Sat-Trakt SOS forródrótja pedig mindaddig nyitva áll, amíg a koronavírus-járvány miatti rendkívüli állapotot nem szüntetik meg, és a 65 év feletti személyek mozgására vonatkozó korlátozásokat vissza nem vonják.

A Sat-Trakt cég már korábban megjelentetett sajtóközleménye szerint az ingyenesen hívható vonalat azoknak szánják, akik a 65 éven felüli személyek mozgásának korlátozása miatt nem tudnak távozni otthonaikból, illetve a fogyatékossággal élő személyek, krónikus szív- és tüdőbetegek, valamint cukorbetegek minden olyan településen, ahol a cég rendelkezik saját felhasználói hálózattal.

Azok a felhasználók, akiknek szükségük van ilyen típusú támogatásra, ingyenesen felhívhatják az SOS forródrótot a 024/220-000-ás telefonszámon, és elmondhatják, hogy mire lenne szükségük. A kérelmek felvételét követően a cég munkatársai bevásárolnak az IDEA kiskereskedelmi üzletekben, majd az élelmiszereket a megadott címre kézbesítik. Felmutatják a számlát, melyet azután rendeznek a megrendelővel. A vonal állandó jelleggel elérhető, és a Sat-Trakt munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb teljesítsék az igényeket. A támogatott polgárok nem fizetnek szállítási költségeket és egyéb költségek sem terhelik őket, csak az élelmiszer-számláik ellenértékét kell biztosítaniuk.