2024. április 26., péntek
NAGYBECSKEREK

Bezárták a baglyasi piacot

Čedomir Janjić polgármester rendeletével tegnap bezárták a Baglyas lakótelepi piacot Nagybecskereken. A központi, valamint a Jug Bogdan utcai piac ezentúl kedden, csütörtökön és szombaton 7 és 13 óra között tart nyitva.

Üres pultok (Illusztráció: Tóth D. Lívia felvétele)

Üres pultok (Illusztráció: Tóth D. Lívia felvétele)

A rendkívüli állapot ideje alatt a becskereki parkolóhelyek munkanapokon (hétfőtől péntekig) 9 és 15 óra között, szombaton 9 és 13 óra között vehetők igénybe.

A köztisztasági és temetkezési vállalatban közölték, hogy a temetkezésekkel kapcsolatos ügyintézést munkanapokon és szombaton 7 és 15 óra között, vasárnap pedig 8 és 15 óra között végzik el. A halott szállításával kapcsolatban a 066/866-0300-ás ügyeletes telefonszámon lehet érdeklődni, minden időpontban a kijárási tilalomtól függetlenül.

A nagybecskereki alapfokú ügyészség négy személy ellen tett bűnvádi feljelentést a járvány miatt meghozott egészségügyi szabályok megszegésének gyanúja miatt. Az otthoni karantén be nem tartásával három nagybecskereki és egy écskai illetékességű személyt vádolnak, az ügyész háromévnyi börtönbüntetést javasol.

Tekintettel arra, hogy sok Nagybecskereken dolgozó külföldi és hazai társaság jelezte készségét, hogy hozzájárulna a járvány leküzdéséhez, külön folyószámlát nyitottak, amelyre (a költségvetésbe) befizethetőek a támogatások. Erről külön értesítést küldenek minden Nagybecskereken dolgozó vállalatba, de az érdeklődők a városi közigazgatás gazdasági osztályán is jelentkezhetnek.

Čedomir Janjić polgármester tegnap a becskereki tudakozóközpontban tett látogatásakor kijelentette, hogy a rászorulók közül a rendkívüli állapotban senki se fog segítség nélkül maradni. Azt is elmondta, hogy folynak az előkészületek a kisnyugdíjasok (30 ezer dinárnál alacsonyabb nyugdíjjal rendelkezők) élelmiszercsomagjainak az anyagi előteremtésére.