2024. április 26., péntek

Csütörtökön kezdik árusítani a védőmaszkokat

Szerdán a gyógyszertárakban újra lehetett Asepssol nevű fertőtlenítőszert kapni, a védőmaszkokat azonban csak csütörtökön kezdik árusítani. Ára darabonként 120 dinár.

A 021.rs jelentése szerint az újvidéki gyógyszertárakba már megérkezett a küldemény, de csak csütörtökön reggel kezdik árusítani a hetek óta hiánycikknek számító maszkokat. Ezek ára a kormányrendelet értelmében nem lehet több 120 dinárnál. Személyenként 10 darab vásárolható.

Egyes gyógyszertárakban kaphatóak a varrt maszkok, ezek több száz dinárba kerülnek.

A polgárokat felszólítják, amennyiben több mint 120 dinárt kérnek tőlük a közönséges védőmaszkért, akkor azt jelentsék az illetékes szerveknek, hogy intézkedhessenek.

Miloš Vučević Újvidék polgármestere és a városi válságtörzs vezetője szerint megbüntetnek mindenkit, aki megszegi a rendeleteket. Emlékeztetőül mondjuk el, hogy ilyen vagy más gondjukkal a 4882-777-es telefonszámot hívhatják az újvidéki polgárok.

A védőmaszkok kiosztása országszerte megkezdődött. Az első hullámban 2,5 millió kínai gyártmányú maszk kerül forgalomba a gyógyszertárak által. Az illetékesek szerint legtöbb helységben legkésőbb csütörtökön kapható lesz.