2024. április 20., szombat

Koronként menő a karantén

Művészeti pályázatot hirdetett az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola

Az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola nemzetközi pályázatot hirdetett Koronként menő a karantén címmel.

„Most, amikor nagyon fontos, hogy ne hagyjuk el otthonainkat, iskolánk munkaközössége motiválni szeretné a gyermekeket, hogy sajátos, egyedi módon mutassák be, hogyan töltik el idejüket otthonukban. Ez lehet rajz, fotó, videó vagy bármi más. Mindenféle megközelítést és megoldást örömmel látunk, éljen a kísérletezés!” – áll többek között az iskola pályázati felhívásában.

Potrebić Tőzsér Gabriella, az iskola újonnan kinevezett igazgatója érdeklődésünkre elmondta, az alkotásra ösztönző kezdeményezéssel elsősorban motiválni szeretnék a gyerekeket.
– A tanárokkal naponta online kapcsolatban vagyunk. Az első visszajelzések nagyon pozitívak az új oktatási rendszerrel kapcsolatosan, a gyerekek élvezik és becsületesen végzik otthonról a munkájukat, azonban kicsit aggódunk, hogy a motivációjuk ne hagyjon alább, mert az nagyon fontos. Mi ezzel a kreatív megközelítéssel és feladattal próbáljuk áthidalni és megkönnyíteni ezt az időszakot. Amellett, hogy ők alkotnak, mi is kapunk visszajelzést arról, hogy mit is csinálnak otthon, hiszen sokat elárulhat egy rajz, egy fotó. A beérkezett munkák alapján majd továbbgondoljuk a feladatot. Az reméljük, hogy tudunk majd tanulni egymástól, és akár új barátságok is születhetnek más városban vagy országban élő gyerekekkel – jelentette ki Potrebić Tőzsér Gabriella.

A pályázatra nemcsak iskoláskorúak jelentkezhetnek alkotásaikkal, hanem azoknál fiatalabb és idősebb hazai és külföldi személyek is. A munkákat a stopcorona67@gmail.com e-mail-címre várják. A beérkezett alkotásokat az iskola Facebook-oldalán lehet majd megtekinteni. A legjobbakat díjjal fogják jutalmazni.