2024. április 26., péntek

Engedéllyel a határban

A mezőgazdasági termelők kérelmezhetik az engedélyt arra vonatkozóan, hogy délután öt óra után is házon kívül tartózkodhassanak – jelentette be Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter a Szerbiai RTV-nek tett nyilatkozatában. Kiemelte, hogy a rendkívüli állapot idején is el kell végezni a mezőgazdasági munkákat, hisz a járvány után is lesz élet.

A gazdák a kérelmet a Növényvédelmi Igazgatóság agromere@registar-uzb.rs elektromos postájára küldhetik el. Az igénylésben szerepelnie kell azon személy nevének, igazolványszámának és címének, aki a kijárási tilalom ideje alatt munkavégzésre kényszerül, de jelölni kell a gazdaság nevét és regisztrációs számát is. Az alapadatok mellett meg kell határozni azt a területet is, amelyen a kérelmezők a munkát végzik, illetve az időszakot, amely a munkálatok elvégzésére szükséges. A kiadott engedély egy bizonyos napnak arra az időszakára vonatkozik, amelyre kijárási tilalmat rendelt el a hatóság a rendkívüli helyzet idején.

Branislav Nedimović szerint a mezőgazdasági munkálatok a helyzetre való tekintettel jó ütemben haladnak országunkban, van elegendő üzemanyag, vetőmag és műtrágya is.