2024. április 26., péntek

Az államfő ma ismét a nyilvánossághoz fordul

Bevetik-e polgári célokra a katonaságot?

Aleksandar Vulin védelmi miniszter ajánlására Aleksandar Vučić szerb államfő ma hoz döntést abban a kérdésben, hogy bevetik-e polgári célokra a katonaságot. Az államfő szombat este kapta meg a védelmi minisztérium becslését a koronavírus-járvány veszélyeivel kapcsolatosan, s eszerint sürgős intézkedés bevezetésére van szükség. Vulin szerint a koronavírus terjedése jelentősen veszélyeztetheti a lakosság egészségét, s ezzel kihatással lehet a normális életre az országban.

A Prva TV értesülése szerint Aleksandar Vučić ma 20 órakor fordul a nyilvánossághoz. Egyesek nem zárják ki a szükségállapot bevezetését sem.

A Beta és a Tanjug megtudták továbbá, hogy az államelnök számos találkozót tart a nap folyamán, közöttük fogadja Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. Később a biztonsági szolgálatokkal és Irinej pátriárkával is találkozik, valamint a koronavírust megfigyelő egészségügyi válságstáb tagjaival. Várhatóan ezután hozza meg döntését azokról az intézkedésekről, amelyeket a lakosság védelme érdekében foganatosítanak.