2024. április 26., péntek
KORONAVÍRUS

Lezárt kórház, lemondott programok Zomborban

A zombori közkórházban továbbra is teljes látogatási tilalom van érvényben, csütörtöktől pedig a rendelésekre is csupán a portás által ellenőrzött kapukon keresztül lehet bejutni: a sebészeti kórházba a Sima Matavulj utcából, az ideggyógyászatra a Matija Gubec utcából, a bezdáni gyógyfürdőbe pedig a Gólya utca 7-es szám alatti bejáraton. A koronavírus terjedése miatt hozott rendelkezés ideje alatt a kórházi műtétek számát is csökkentik.

A Vera Gucunja gyermekintézmény honlapján tette közzé azokat az intézkedéseket, amelyekkel az esetleges vírusfertőzésnek kívánják útját állni.

A Népszínházban elmaradnak az előadások, az elővételben megváltott belépőket a jegypénztár visszavásárolja. A Laza Kostić Művelődési Központ is lemondta programjait, akárcsak a Bielitzky Károly Városi Könyvtár.

A helyzetre való tekintettel, az országos jellegű óvintézkedésekkel összhangban a Magyar Polgári Kaszinó lemondta a március 15-ei ünnepi műsorát. A szombatra tervezett körzeti szavalóversenyét viszont megtartja, azzal az indokkal, hogy a gyerekek továbbra is járnak iskolába, ahol sokkal többen érintkeznek, mint a kis létszámú szavalóversenyen.